sâmbătă , 22 septembrie 2018 - 8:06

CEO, cu poalele în cap! Lipsa fronturilor de lucru și carența de cărbune adună decidenții din minerit și energie la Rovinari


Administrația Complexului Energetic Oltenia este îngrijorată de faptul că excavatoarele stau tot pe loc din lipsa fronturilor de lucru, în timp ce cărbunele din depozite se diminuează văzând cu ochii. Cum cerința de lignit e mare, iar după el nu se poate excava, oficialii CEO au dat de grabă adunarea și au organizat o ședință cu factorii decizionali din domeniu. Întrunirea va avea loc vineri la sediul EMC Roșia-Rovinari, la aceasta fiind așteptați și cei doi secretari de stat din Ministerul Energiei, Vișan și Maioreanu.

Legea de modificare a Codului Silvic, cea care deblochează fronturile de lucru din carierele miniere ale CEO există, dar problemele companiei din Gorj nu s-au rezolvat încă. Câteva cariere sunt în continuare blocate în privința activității utilajelor de excavare, iar cererea de cărbune este mai mare ca oricând. Șefii companiei au căutat soluții urgente de rezolvare a situației, iar președintele Directoratului a făcut mai multe drumuri la Ministerul Energiei pentru a căuta modalități de ieșire din impas. Într-un final s-a ales varianta discuțiilor, pentru ca mai multe capete implicate să vină cu cele mai bune soluții ce, odată puse în practică, să readucă situația la normal.

Discuții rotunde la o masă largă

Oficialii ministerului au fost de acord să participe la această întâlnire pe teme de minerit și energiei care va avea loc vineri la Gorj, dar despre care, public, din păcate, nu s-a spus nimic. Întâlnirea de la EMC Roșia-Rovinari va avea loc cu ușile închise, administrația nedorind probabil să transmită în exterior îngrijorarea există la acest moment în companie vizavi de disponibilitatea companiei pentru asigurarea necesarul de cărbune pentru perioada viitoare, cu atât mai mult cu cât cererea este foarte mare, iar minerii au trecut chiar la program de 7 zile pentru a asigura necesarul de lignit contractat de companie.

loading...
Loading...

Citește și

De ASTĂZI legea adopţiei a fost MODIFICATĂ!

Noua lege a adopţiei aduce modificări majore! Principala modificare se referă la sprijinirea financiară a …

3 comentarii

  1. Tot pe loc ,pe loc,pe loc…
    Carbune nu avem deloc.

    Cum pana in 2012-2013 se faceau expropieri cu gramada si dupa nu s -au mai putut face?
    Cine a schimbat metoda?

  2. In primul rind ,schimbati directorul de EMC,pe Ionita,apoi pe balacescu din directorat!Nu aveti cum sa avansati cu un hot (ionita) si cu un pampalau (balacescu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.