CEO, despre salarizarea dublă a inspectorilor sociali: Nu au fost angajați ai organizațiilor sindicale!


Complexul Energetic Oltenia susține, într-o precizare postată pe site-ul companiei, că liderii de sindicat, menționați în raportul Corpului de Control al premierului Viorica Dăncilă că au fost angajați pe posturi de inspectori de protecție socială și au beneficiat de salarizare și de la organizațiile sindicale pe care le conduc, nu au avut decât un singur contract individual de muncă.
Explicațiile producătorului energetic vin în contextul în care, în documentul de control se precizează că liderii sindicali au avut venituri salariale nete cuprinse între 7.452 și 12.702 de lei, iar contractual de muncă cu CEO ar fi trebuit suspendat.

Eugen Iovan, Adrian Marciuc și Constantin Mitrescu au fost și inspectori sociali și angajați ai organizațiilor sindicale, potrivit mențiunilor din raportul de control, iar în anii 2017-2018 au încasat venituri de la CEO SA, dar și de la Sindicatul ”Energia” Turceni, FNSE ”Univers”, respectiv Sindicatul ”Energia” Rovinari astfel, contractul de muncă de la compania energetică ar fi trebuit suspendat.

CEO a ținut să precizeze că, de fapt, compania a comunicat Corpului de Control că inspectorii sociali nu au avut încheiate contracte de muncă cu organizațiile sindicale.
”Răspunsul care a fost dat de către Complexul Energetic Oltenia Corpului de Control spune: În perioada 2017-2018, salariații la care se face referire nu au avut contracte individuale de muncă încheiate cu organizațiile sindicale, așa cum rezultă din declarațiile depuse la dosarul personal și extras din Registrul de evidență al salariaților de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj de către organizațiile sindicale. (…) Niciun moment, în perioada menționată aceștia nu au fost salarizați de către organizațiile sindicale, întrucât au avut un singur contract individual de muncă, încheiat cu Societatea Complexul Energetic Oltenia SA, alte venituri putând fi obținute în baza statutelor și reglementărilor proprii. În situația în care ar fi fost salarizați de către sindicat, liderii de sindicat aveau obligația de a anunța angajatorul, însă, astfel cum rezultă din declarațiile din dosarul personal, nu au primit salariu de la sindicat”, se arată în comunicatul companiei.
În raportul de control se stipulează că inspectorii sociali au avut, în perioada 2017- 2018 venituri nete, din salarii, atât de la CEO cât și de la sindicate, situate între 7.452 și 12.702 de lei. În document se face trimitere la un articol din Codul Muncii potrivit căruia contractual individual de muncă se suspendă de drept, în cazul îndeplinirii unei funcții de conducere salarizate în sindicat. Cu alte cuvinte CEO ar fi trebuit să le suspende contractile de muncă inspectorilor sociali care erau salarizați și de organizațiile sindicale.
Compania menționează că inspectorii au realizat și alte venituri în afară de salarii, iar pentru remunerațiile din pozițiile de inspector sociali au fost acordate pentru îndeplinirea sarcinilor de serviciu.
”Așa cum rezultă din raportul de control, AJFP Gorj precizează că salariații la care se face referire au înregistrat în perioada 2017-2018 venituri de la organizațiile sindicale, însă realizarea de venituri, altele decât salariul (cheltuieli de delegare, transport, etc.), așa cum este definit de Codul Muncii, și nu poate constitui un temei legal de suspendare a contractului individual de muncă, câtă vreme Codul Muncii stabilește, prin art.50, lit.e, condiția salarizării funcției de conducere în sindicat.
De asemenea, drepturile salariale acordate de către societate, în perioada 2017-2018 , au avut ca temei legal contractul individual de muncă, aceștia îndeplinind atribuțiile stabilite prin fișa postului, conform pontajului și condicii de prezență”, se mai arată în precizarea CEO.

Adrian Marciuc dă asigurări că are un singur contract individual de muncă

Adrian Marciuc dă asigurări că are un singur contract individual de muncă de 25 de ani, de când este angajat al Complexului Energetic Oltenia. Vicepreşedintele Federaţiei Univers acuză că raportul Corpului de Control al premierului Viorica Dăncilă a avut drept scop denigrarea liderilor sindicali din cadrul companiei miniere de la Târgu-Jiu. “Raportul ne-a deranjat atât pe mine, cât şi pe colegii mei. Ştiam că s-au făcut verificări. Noi am adus şi documente inclusiv de la ITM prin care am dovedit că avem un singur contract individual de muncă cu Complexul Energetic Oltenia. Eu sunt angajat de 25 ani. Nu poate veni nimeni să spună că sunt angajat ilegal. Suntem supăraţi. Se doreşte denigrarea noastră. Idemnizaţia de care beneficiez în calitate de vicepreşedinte este una modică, aprobată de conducerea Federaţiei Univers. Acum, ce ar vrea Corpul de Control al premierului, să nu mai iau salariu ca angajat al Complexului Oltenia? Este exclus aşa ceva. E imposibil să încasez două salarii. Nu ne permite legea ”, a declarat Adrian Marciuc.

Adrian Georgescu
Iuliu Goiceanu

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.