duminică , 8 decembrie 2019 - 16:08

CEO, în BLOCAJ total, la nivel decizional! Vezi ce anume a determinat această situație la vârful companiei energetice!


Situație fără precedent la CE Oltenia, după ce Oficiul Regitrului Comerțului a amânat validarea mandatelor noilor membri ai Consiliului de Supraveghere (CS), din cauză că unul dintre supraveghetori are fapte înscrise în cazierul fiscal.
La nivel decizional, compania e blocată total, în contextul în care pentru unele acțiuni sau documente ale societății necesită aprobarea CS, iar situația va rămâne așa cel puțin până la finele acestei luni, când Gabriela Carmen Popa trebuie să clarifice aspectele semnalate de ORC. În cazul în care nici la 30 iulie mandatele supraveghetorilor nu vor fi validate, situația devine de-a dreptul alarmantă.

ORC a amânat, pe o perioadă de două săptămâni, adică până la finele lunii iulie a.c., validarea mandatelor supraveghetorilor, termen până la care Carmen Gabriela Popa, una din cele cinci persoane care au fost alese să facă parte din CS, trebuie să clarifice faptele înscrise în cazierul fiscal. E vorba, cel mai probabil, de mențiuni înscrise în urma sancțiunilor aplicate de Finanțele Publice, pentru una din firmele pe care aceasta le deține.
Potrivit unor surse, reglementările enumerate în rezoluția ORC, fac aproape imposibilă lămurirea problemei până pe 30 iulie când Registrul Comerțului trebuie să dea o nouă hotărâre.
Situația e una complicată, mai ales că dacă un singur mandat nu a fost validat, atunci întreg CS nu a fost confirmat și e nefuncțional.

Există varianta ca la finele acestei luni ORC să nu valideze mandatele supraveghetorilor, în cazul în care va considera că, clarificările Gabrielei Popa nu se încadrează în prevederile enumerate de instituție, iar această situația ar bloca definitiv actul decizional la nivelul de conducere al CEO, în contextul în care de pe data de 1 iulie, de când le-au fost încetate mandatele foștilor supraveghetori, compania se află deja într-un blocaj de acest fel.
Există anumite documente, acțiuni ale producătorului energetic care necesită aprobarea supraveghetorilor, iar cum CS e nefuncțional, acestea nu se mai încadrează în termene. Practic, toată această lună n-au putut fi avizate documente de către CS, iar dacă mai urmează alte 30 de zile, până se convoacă o nouă AGA și sunt aleși alți supraveghetori, situația devine de-a dreptul gravă, susțin sursele citate.
Greșeala este celor din AGA a CEO, desemnați de Ministerul Energiei, care nu trebuiau să înceteze mandatele vechilor supraveghetori, la 1 iulie, până când nu era înregistrat la ORC noul CS.

loading...
Loading...

Citește și

Iată noua conducere a Spitalului Județean de Urgență Tg-Jiu! Cine ocupă funcțiile de director medical și director de îngrijiri

Medicul Nicoleta Simona Coleașă și asistentul medical Claudia Elena Motea a fost desemnate în funcțiile …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: