CEO, învins „de sistem” – Marin Condescu rămâne

marin-condescu01

Viorel David: Cercetările la Pandurii, pas cu pas
Florin Cârciumaru, cu un picior în AGA

Adunarea Generală a Acţionarilor CS Pandurii, întrunită la sediul Complexului Energetic Oltenia, finanţatorul principal al clubului, a fost fără îndoială subiectul zilei de ieri, al cărui final a fost mult aşteptat de ziariştii locali. Astfel, din spusele directorului general al companiei Artego, Viorel David, aflăm că în şedinţa AGA au fost puse în discuţie două teme: intrarea Consiliului Judeţean în acţionariatul clubului şi situaţia economică a CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu, în perioada 2012 – 2013.
Concluzia acţionarilor este că pentru analizarea problemei financiare în ultimii aproape doi ani, este nevoie de „milioane de acte”. Prin urmare, reprezentanţii acestora, specialişti ai domeniului economic, vor analiza cheltuielile clubului în perioada menţionată.

Demitere – nu, comisie – da

david

Întrebările frontale, privind anunţata intenţie a CEO de a solicita ieri demiterea lui Marin Condescu din funcţia de preşedinte al CA al CS Pandurii, au primit un răspuns, să zicem, delicat, din partea lui Viorel David. De fapt, acesta a fost singurul dintre reprezentanţii acţionariatului care a răspuns privind subiectul în cauză, ce aproape că „a ars”. Ideea este că în lipsa unei solicitării de demitere din partea CEO, a existat o altă propunere din partea acţionarilor, cea a formării unei comsii care să analizeze situaţia economică a clubului condus de Marin Condescu, începând cu anul trecut şi până în prezent. Astfel, Viorel David arată că intrarea instituţiei conduse de Ion Călinoiu în acţionariatul clubului lui Marin Condescu este o realizare: „Ea pune bazele unei construcţii şi când construieşti, este un lucru bun”. De asemenea, directorul SC Artego a mai precizat: „Nu s-a pus în discuţie demiterea lui Marin Condescu. Cele două teme au vizat intrarea Consiliului în acţionariatul clubului, un lucru absolut îmbucurător, şi situaţia economică a CS Pandurii pe 2012-2013”. Întrebat despre situaţia economică a clubului în perioada anterioară, eventual cea din ultimii trei ani, David a precizat: „Comisia de specialişti va analiza modul în care s-au cheltuit banii în perioada menţionată azi (ieri, n.red.), apoi o va prezenta AGA într-o şedinţă viitoare, să zicem peste aproximativ trei săptămâni, şi, în funcţie de concluziile specialiştilor se va propune sau nu demiterea lui Marin Condescu. Este vorba despre foarte multe documente ce necesită verificările acestei comisii, sunt aproape doi ani financiari, ceea ce înseamnă foarte multe hârtii. Se poate discuta şi despre anii anteriori, dar toate aceste cercetări probabil că se vor face pas cu pas şi după concluziile specialiştilor în urma analizei pe care o vor face în următoarele săptămâni”, a mai spus managerul Artego.

Ion Călinoiu în AGA, discuţie de principiu

calinoiu-cu-carciumaru

Despre primirea în rândul acţionariatului CS Pandurii Consiliului Judeţean şi implicit a preşedintelui instituţiei, Viorel David a menţionat: „A fost o propunere bine primită, îmbucurătoare, o discuţie de principiu însă, fiindcă problema ţine de Consiliul de Administraţie (condus de Marin Condescu, n.red.). CA va trebui să analizeze această cerere, după care o va propune Adunării Generale a Acţionarilor, care, după toate probabilităţile, va aproba acest lucru”.

Un moment de nervozitate: Florin Cârciumaru, din nou în acţionariat

În presa locală a apărut ieri informaţia potrivit căreia Florin Cârciumaru, care a anunţat recent şi oficial pe site-ul Primăriei Târgu Jiu că se retrage din acţionariatul clubului, a precizat ziariştilor că este încă membru al AGA. El a motivat că anunţul său anterior a fost făcut pe fondul unei supărări: „Am spus la mânie că mă retrag”, a declarat acesta gazetarilor, edilul fiind, de altfel, cunoscut pentru ieşirile sale impulsive.

Concluzii

Rezumatul şedinţei AGA a CS Pandurii Lignitul ar fi că Marin Condescu rămâne şef al CA, beneficiind din plin de înţelegerea acţionarilor, iar problema cheltuirii a o mie de miliarde de lei vechi în trei ani are toate şansele să se îngroape sub analiza unei comisii. În alte cuvinte, CEO a fost învins în demersurile sale „de sistem”, o viitoare întâlnire AGA neanunţând un alt rezultat decât cel trasat ieri.

Loading...

Citește și

Spectacolele ”gratuite” din centrul Tg-Jiului au costat 600.000 de lei! Cine a luat caimacul!

Dacă gorjenii au avut impresia că n-au plătit bilet pentru spectacolele care s-au desfășurat, vara …

2 comentarii

  1. Gorj : judetul in care se intampla nimic bun .

  2. Cred ca s a rezolvat problema! Au intrat toti la cascaval! Stimati conducatori,dati banii la fotbalisti ca ei au facut performanta,atat cata este! Cat credeti ca mai rabda profesorul? Eu cu binele dupa tine tu cu …. dupa mine,hai putina DECENTA oameni buni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.