CEO a plătit pe casa sfertodoctului Daea cât pentru un bloc cu 38 de apartamente. Bodega puturoasă „Chic” a funcționat ani de zile în imobilul companiei fără ca deontologul să plătească nici un leu


Marius Daea, autointitulat jurnalist, după ce a slujit ani la rând, cu carnet la partid, la stăpâni politici, a încasat cu două mâini nu numai de la CEO, prin firma și ONG-ul său, ci și direct, de la fostul Complex Energetic Turceni. Concret, familia sa a primit despăgubiri uriașe pentru o casă din Turceni, cam cât a plătit fostul CET pentru un bloc cu 38 de apartamente, însă Daea a mai zăbovit în acel imobil încă zece ani, ba mai mult și-a deschis acolo și o bodegă, iar compania energetică i-a plătit utilitățile apartamentului care i l-a oferit familiei acestuia.

Daea și-a tras bar în casa vândută CE Turceni

Reprezentanții actualei SE Turceni au negociat, în aprilie 2000, cu trei familii, printre care și cea a lui Marius Daea, cumpărarea proprietăților acestora, urmând ca, în urma evaluării, acestea să fie despăgubite. Din același an, cele trei familii au primit câte un apartament în blocul P13 din Turceni, utilitățile și chiria fiind plătite Primăriei Turceni, proprietara imobilului, de către fostul CET.
În decembrie 2003, complexul energetic a cumpărat blocul cu 38 de apartamente la prețul de 374.000 de lei, urmând ca locatarii să plătească chirie noului proprietar, începând cu luna ianuarie 2004.
Pentru casa pe care a deținut-o în Turceni și pentru vânzarea căreia familia Daea a purtat negocieri cu cei de la CET a primit 351.836 de lei, cu titlu de despăgubiri, în octombrie 2012.
În tot acest timp, în imobil, a funcționat barul „Chic” deținut de Marius Daea, prin firma sa, Media Daea Com SRL.

 

Greu de evacuat

După trei ani de când primiseră banii pe imobilul vândut CEO, familia Daea refuza să părăsească apartamentul închiriat de la fostul CET, deși în cei zece ani scurși din momentul în care complexul a devenit proprietarul blocului P13, nu plătise nici un leu chirie, și înregistrau o restanță de 46.000 de lei. În 2015, reprezentanții SE Turceni au fost nevoiți să taie utilitățile rău-platnicilor și abia după câteva luni, familia Daea a părăsit apartamentul.

Deontologul, mereu la încasare

În acest context, trebuie amintit că în acea perioadă, 2004-2010, Marius Daea a condus, din postura de director, Sucursala Tg-Jiu a Antena 1, era consilier local la Turceni și președintele organizației Turceni a Partidului Conservator, că tot a lansat el rapoarte despre integritatea jurnaliștilor gorjeni.
Trebuie spus că, începând cu luna iulie 2012, prin aceeași firmă care deținea bodega ”Chic”, Daea s-a lipit la un contract de 7.250 de lei cu CEO, pentru furnizarea de ”mape documente”.
Ulterior, prin intermediul Asociației ”Eurolife”, a primit de la compania energetică șapte sponsorizări, în perioada 20 decembrie 2012 – 24 octombrie 2014, care însumează 21.300 de lei. Daea a avut parafat un contract pentru realizarea publicației oficiale a CEO, denumit ”servicii de tipărire și distribuire newsletter intern, format A3, 12 pagini”, pentru care a încasat 45.000 de lei.
Anul trecut, Asociația ”Eurolife” a lui Daea a derulat un parteneriat cu ONG-urile susținute financiar de miliardarul Soros, în cadrul căruia a primit finanțare pentru realizarea unui proiect denumit ”Raport de monitorizare mass-media și clientelismul în mass media locală din Gorj”, în care mai mulți jurnaliști gorjeni au fost denigrați la modul grosolan.

loading...
Loading...

Citește și

Protipendada târgului, la lojă! Bdul „C. Brâncuși”, No. 6A. Stadionul din Tg-Jiu! Cum a început totul!

Actorii politici de ieri și de azi vor participa la parada de impostură, vineri seara, …

9 comentarii

 1. de comentariuUn

  Un cuvant. JEG(de om bineânteles)

 2. De ce nu nominalizati pe adevaratii vinovati care i-au permis sa aiba beneficiile enumerate?

  • Scradeanu-varutzu

   O sa.i găsești pe TOTI aceia care i.au DAT cu doua mâini aceste beneficii, nu mai departe decât în jurul lui boza. Atât pe escrocii de Turceni, Craiova, dar și pe cei de Rovinari, vezi marca înregistrată, denumita urlătoarea pisc de Rovinari.

   • Nominalizeaza, ca doar n-or fi toti cei din jurul lui Boza!

    • Scrădeau.varutzu

     Lipsește vreo marioneta a ultimilor 28 de ani postrevolutionari? In afara de pensionarii adevărați, ca de cei preferențiali, posesori de afaceri pe spinarea CEO o sa aflam la momentul potrivit… Clanurile lui popeci de Dolj, gheorghiu de romelectro/ispe, grebla,cârciumaru- ponta,Năstase 7 case cu oua de PSD, ciordele -medintu- dihan & gașca de interlopi, motocu-pitaroiu, balasoiu-ilieJIE + măscăricii olgutzei.mulgutzei și posesorii de carnet de partid ALDE…LIPSESTE CINEVA din ograda lui boza? Nominalizează tu absentul că-i mai ușor, decât sa insir eu nenorocitii care jefuiesc compania de 30 de ani de zile.

     • Olguta are mascarici langa Boza!? refuz sa cred!

     • Lipseste licheaua de Ovidiu Lungan de la Gavanesti , un tzepar care sifoneaza banii CEO cu utilaje fantoma , existente doar in facturile de la tziganii de la Strehaia.

   • Faci referire la afacerea pisc+isfan a anilor ’90-2007 cand l-a umplut de bani? Sau la lobby-ul desfasurat acum pentru a i se da din nou bani pentru aceleasi acareturi in ruina? Nefiind singurul caz si mai ales fiind cu miile in cei 30 de ani de furt ai lui pisc, ar trebui sa precizezi.

 3. DNA-UL, DIICOTUL, ar avea numai la Rovinari un bogat material pentru procurori. Chiar nu sesiseaza nimeni ca s-au dat si se dau tunuri si tepe de catre cei aflati inca la butoanele societatilor miniere si energetice!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: