CEO, PREJUDICIAT cu zeci de milioane de lei


Liderii ALDE, PSD şi PNL reacţionează după ce, în presa locală, a apărut un raport al Corpului de Control al ministrului Energiei care a constatat mai multe nereguli la CE Oltenia.

Conform documentului înregistrat la Ministerul Energiei pe 21 mai 2018, în mandatul ministrului Anton Anton, și transmis Complexului Energetic Oltenia, două zile mai târziu, Complexul Energetic Oltenia ar fi fost prejudiciat cu zeci de milioane de lei în urma unor achiziții de bunuri, lucrări și servicii, realizate în timpul mandatului actualului președinte al Directoratului CEO, Sorin Boza. Verificările au fost dispuse la ordinul dat de fostul ministru al Energiei, Toma Petcu. Fostul consilier personal al ministrului Petcu, Dian Popescu, e surprins că raportul a apărut în presa locală. “Sincer să fiu, eu nu cunosc acest raport. Nu l-am citit. Eu ştiu că Boza a fost premiat şi a primit premiul de managerul anului de la greii din sistemul energetic naţional. Eu nu am acces la aceste date şi, ca atare, iau ce văd. Deci, dacă cei mai mari oameni din sistemul naţional îi acordă premiul pentru managerul anului, am rezerve vizavi de alte lucruri care apar în spaţiul public. Eu am o problemă de cum a ajuns raportul Corpului de control al ministrului în presă. Acesta nu este un document care să ajungă în presă, este un document intern al ministrului. Într-un raport, Corpul de control poate vorbi despre documente secrete de serviciu, inclusiv de documente secret de stat. Mă mir cum a ajuns în presă. Aici am un semn de întrebare. Se spune că un document a plecat din minister, nu ştiu cum, şi a apărut în spaţiul public. Cine a pus mâna pe el, cine l-a dat în presă? Factorii de decizie din CEO trebuie să-şi spună punctul de vedere în legătură cu acest raport. După aceea, dacă se constată că trebuie recuperate anumite sume sau că e vorba de vreo faptă penală, cei de la Corpul de control să facă demersurile legale sau poate, în urma răspunsului dat de cei de la CEO, să se lămurească situaţia şi să se închidă acest subiect”, a declarat liderul ALDE Gorj.

Weber: E ALARMANT, dacă e vorba de un PREJUDICIU MARE

Mihai Weber susţine că nici el nu a văzut raportul Corpului de control. Deputatul PSD spune că are de gând să-l răsfoiască să vadă despre ce este vorba.“Nu am văzut că există aşa ceva, nu l-am citit, dar, dacă este de la ministerul energiei înseamnă că este trimis de ministrul energiei. Dacă sunt anumite nereguli, acestea trebuie taxate. Nu ştiu despre ce e vorba, nu l-am citit, dar o să-l răsfoiesc şi eu. Dacă nu l-am citit, nu pot să-mi dau cu părerea. Dacă sunt alte date, sunt convins că vor fi sesizate organele şi se va reglementa situaţia sau se va recupera prejudiciul. Dacă vorbim de un prejudiciu aşa de mare, este într-adevăr alarmant”, a declarat preşedintele executive al PSD Gorj.

Vâlceanu: Nu am nicio dovadă să spun că e cineva VINOVAT

Ca şi Dian Popescu şi Mihai Weber, nici deputatul Dan Vâlceanu nu a citit raportul în care s-a constatat că CE Oltenia ar fi fost prejudiciat cu zeci de milioane de lei. “Nu pot să emit o părere, pentru că aş emite o părere fără să fi citit raportul. Nu am nicio dovadă, să fac vinovat pe cineva. Mai bine ar fi să facă public acel raport cineva şi atunci ar şti toată lumea dacă ei au vreo vină în acuzaţiile care li se aduc. Cineva l-a dat acolo, în presă locală. Nu cred că a intrat cineva prin efracţie şi l-a luat. Orice ştire legată de CEO este important pentru gorjeni”, a comentat preşedintele PNL Gorj.

loading...
Loading...

Citește și

Un inspector social din CEO crede că are gratis apă caldă și căldură pentru că e și LIDER SINDICAL! A fost dat în judecată repetat pentru neplata utilităților

[ads] Liderul Sindicatului Liber Cariera Roșiuța, Nelu Roșca, crede că statutul său de șef peste …

2 comentarii

  1. Asimilați hoti Gorjului vi se pare corect să vă întrebați de unde a apărut acest articol sau să vă întrebați dacă este adevărat să ne apărați javrelor ce sunteti participante la jaful național cu amantele si rubedeniile voastre ce sunt in sistem?????

  2. In afara de pierderile la varf, v-ati intrebat vreodata cat e paguba creata in sucursale datorata pregatirii precare a directorilor ? Prin consumuri specifice cam 30 milioane lei/an, in termoficare cam 10 mil. lei /an, prin distrugeri de echipamente cam 5 mil lei/an, cu apa tehnologica cam 10 milioane /an, etc. Ce zice domnul Boza? Nu zice nimic ca el e doar de decor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.