CEO și-a oprit preventiv toate investițiile

CEO

Complexul Energetic Oltenia nu dispune de bani cash. Din acest motiv, mai multe investiții aflate în planul companiei, încă de anul trecut, au fost amânate până la data la care CEO va avea lichidități. În opinia factorilor de decizie, această perioadă nu este favorabilă dezvoltării unor proiecte, chiar dacă acestea au fost inițiate cu mai mult timp în urmă.

CE Oltenia și-a oprit preventiv investițiile la sugestia Ministerului Energiei și Consiliului de Supraveghere. Managerul companiei, Laurențiu Ciurel, a precizat că Directoratul împărtășește în parte această idee, și, prin urmare, a fost sistată atât construcția fabricii de brichetare de la Motru cât și investiția la grupul 5 de la termocentrala Rovinari. „Cel puțin deocamdată, nu vom putea face cheltuieli de această natură. Atât ministerul, cât și Consiliul de Supraveghere al CEO au sugerat să stopăm în această perioadă orice investiție”, a spus acesta.

Amânare

Oprirea preventivă a tuturor investițiilor, mai ales cele în zona de cărbune a fost o măsură luată de nevoie, directorul companiei menționând că investițiile vor fi reluate după ce Complexul va fi redresat financiar. Această stare de fapt a fost comentată și unul dintre parlamentarii de Gorj, Camelia Khraibani, inițiator al proiectului privind construcția fabricii de brichetare de la Motru. „Am înțeles că este vorba despre o amânare, nu de o oprire totală a construcției. Înțeleg că CEO este într-o situație dificilă în această perioadă”, a spus Camelia Khraibani. Fabrica de brichetare din Motru presupune o investiție de peste 300.000 de euro iar construcția ei vizează crearea a aproximativ 100 de locuri de muncă. Modalitatea de asigurare a managementului  va fi înfiinţată o societate comercială, care va fi deţinută în totalitate de către Complexul Energetic Oltenia, după modelul prestatorilor de servicii.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este Sergiu Sgurescu, în vârstă …

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.