CEO va decolmata un canal colector de la Turceni pentru a preveni dezastre ca în decembrie 2013

turceni

Corneliu Diţescu, Directorul Termocentralei Turceni, unitate componentă a Complexului Energetic Oltenia, susține că au fost luate toate măsurile necesare pentru consolidarea digului şi a conductei care s-a spart anul trecut și a inundat terenurile și gospodăriile oamenilor.

„La dig am luat de mult timp măsurile necesare şi nu mai există niciun pericol. Nu digul a cedat, ci un colector care colectează apele decantate la fundul depozitului, este un colector vechi de 30 de ani. Pe conducta respectivă s-a revărsat amestec de apă cu cenuşă. Digul nu a avut nici atunci nimic şi nici acum. În locul unde a cedat conducta am făcut o lucrare foarte sigură şi am luat şi alte măsuri astfel încât incidentul din decembrie să aibă şanse minime de a mai apărea. Mai ales că, peste doi-trei ani, acel depozit va fi închis. În paralel cu aceasta vom termina decolmatarea acelui canal colector de deviere torenţi, este un canal care culege toate apele din zonă, de pe toţi versanţii, nu numai din zona depozitului nostru de zgură şi cenuşă, ci de pe toate dealurile şi din localitatea Turceni, le culege şi le duce spre Jiu ca ape curate. Acolo am făcut decolmatarea în proporţie de circa 70%, în paralel cu reecologizarea zonei se va face şi decolmatarea acestui canal, acum lucrează la capacitatea necesară, dar secţiunea lui este mai mare şi îl curăţăm complet ca să fie capabil să preia orice cantitate de apă provenită din precipitaţii, din topirea zăpezilor şi alte surse”, a spus Corneliu Diţescu.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.