CEO vinde restaurantul de la Săcelu, două cămine de nefamiliști, trei cantine, un bloc și Casa de oaspeți de la Turceni


Mai multe imobile aflate în proprietatea CE Oltenia, printre care Cantina restaurant de la Săcelu, două cămine de nefamiliști, trei cantine, un bloc și Casa de oaspeți de la Turceni, vor fi vândute de companie din cauză că nu sunt utile în activitatea de producție și generează pierderi.
Decizia va fi luată de către acționarii CEO, luna viitoare, după ce
Directoratul și Consiliul de Supraveghere al companiei au avizat valorificarea acestor imobile.
Unele dintre aceste clădiri, dar mai ales Hotelul ”Maiami” din Tg-Jiu, Hotelul ”Mina” de la Rânca și Baza de tratament Săcelu, care nu pot fi vândute, deocamdată, erau de mai multă vreme în atenția unor oameni de afaceri locali.

Acționarii CE Oltenia vor analiza, pe 12 august a.c., dacă aprobă valorificarea unor imobile aflate în patrimoniul companiei energetice, care nu mai sunt funcționale, nu mai pot genera venituri și nu își mai justifică utilitatea. Mai mult, imobilele generează costuri importante pentru companie, așa că în urma unei analize, Directoratul și Consiliul de Supraveghere și-au dat avizul pentru valorificarea acestora.
La Centrul de la Săcelu, cheltuielile cu amortizarea și întreținerea s-au ridicat, anul trecut, la 1,8 milioane de lei, în condițiile în care, veniturile din agrement au fost de 497.000 de lei. Imobilele din Turceni ale companiei nu mai produc venituri, însă doar anul trecut s-au plătiți taxe și impozite pentru acestea de 297.000 de lei, iar autoritățile locale au somat CEO ca până la finele acestui an să efectueze lucrări de întreținere și îngrijire a clădirilor, altfel riscă o majorare a impozitului pe acele imobile de până 500%.
Concret, compania va scoate la vânzare, după aprobarea acționarilor, după obținerea acordului unor bănci și după evaluare, Cantina restaurant de la Săcelu, două cămine de nefamiliști, trei cantine, un bloc cu 27 apartamente și blocul P13, așa zisa Casă de oaspeți de la Turceni.
Restul activelor de la Săcelu nu pot fi vândute, deocamdată, deoarece se află pe terenuri aflate în litigiu, iar Hotelul ”Maiami” din Tg-Jiu a fost gajat la bancă.
Compania va scoate la vânzare toate aceste imobile, în momentul în care nu vor mai fi grevate de sarcini, inclusiv cota de 37% din Hotelul ”Mina” de la Rânca. Trebuie spus că pentru o parte dintre acestea, de-a lungul vremii, și-au manifestat interesul unii oameni de afaceri din județ așa că CEO poate scoate sume consistente din valorificarea lor.

loading...
Loading...

Citește și

E dă film! Administratorii Minprest și-au ales președintele: juristul Sebi, de la insolventa UEF!

Sebastian Gheorghe Brânzan a fost ales, de colegii săi liberali, președinte al Consiliului de Administrație …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.