duminică , 26 ianuarie 2020 - 10:30

Cerc pastoral-misionar, la Târgu Cărbunești

cerc-pastoral-carbunesti-(1)

Preoții din cadrul Protopopiatului Târgu Cărbunești s-au reunit ieri, 8 aprilie, la Centrul Pastoral Misionar „Sfântul Ioan Gură de Aur”, în cadrul cercului pastoral – misionar. Cu acest prilej, părintele Bora Ioan Sorin, de la Parohia „Sfântul Antim Ivireanul”, a susținut o conferință pe tema „Sfânta Euharistie”.
„Sfânta Taină a Împărtășaniei se săvârșește în timpul Dumnezeieștii Liturghii, ea este centrul și scopul acesteia. Darurile ce se aduc de către credincioși, pâinea din grâu curat, dospită, și vinul din struguri se prefac în Trupul și Sângele Mântuitorului, prin invocarea Duhului Sfânt asupra lor de către liturghisitor. Rugăciunea de invocare a Duhului Sfânt poartă numele de epicleză și constituie momentul cel mai important din Sfânta Liturghie. Creștinii pregătiți prin Taina Sfântă a Spovedaniei se împărtășesc în cadrul Dumnezeieștii Liturghii la momentul cuvenit. Cei bolnavi vor fi împărtășiți de către preoți în afara bisericii, la spital sau la casele lor”, a precizat părintele protopop Iulian Mărgineanu, de la Protopopiatul Târgu Cărbunești. Pe 9 aprilie, aproximativ 200 de copii au fost împărtășiți în Parohia Polovragi, după Taina Sfântului Maslu săvârșită de către un sobor de preoți.

cerc-pastoral-carbunesti-(2)

loading...
Loading...

Citește și

Tot ce trebuie să știi despre declarația unică 2020

Declaraţia unică are câteva modificări faţă de cea de anul precedent. Este vorba despre Declarația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.