Cere CREŞTERI SALARIALE în CEO. LIDER: Salariaţii NU trebuie AFECTAŢI de BIRURI


În rândul liderilor SMEO există scepticism în ceea ce privește schema de sprijin privind achiziționarea certificatelor de CO2 de către CE Oltenia pe 2019.

Luni, liderii sindicali din CEO s-au întâlnit cu noii supraveghetori ai companiei. Sindicatul Mine Energie Oltenia a anunțat, pe pagina de socializare, că una din temele de discuții a fost schema de sprijin. “Așa zisa schemă de sprijin se cheamă, de fapt, mecanism de sprijin, care nu va fi aplicabil pentru anul 2019, ci de la anul, cel mai probabil. În această situație, pentru CEO nu există altă soluție decât să recurgă la un nou împrumut garantat de stat”, se arată în postarea sindicatului. Jan Popescu a participat la discuțiile cu supraveghetorii CEO. Vicepreședintele SMEO confirmă că se ia în calcul un nou împrumut la bănci pentru achiziționarea certificatelor de CO2 pe 2019. Jan Popescu spune că taxele și birurile puse pe CE Oltenia nu duc la nimic bun pentru angajații companiei. Nu vrea ca oamenii să aibă de suferit de pe urma împrumuturilor pe care pe șefii CEO le contractează. La începutul anului 2020, vor avea loc noi negocieri pentru contractul colectiv de muncă. Liderul SMEO nici nu concepe ca minerii și energeticienii să piardă din drepturi. Din contră, Popescu spune că trebuie obținute majorări salariale. “N-aş putea să spun că există un optimism legat de acel mecanism de sprijin pentru CEO. Deşi se lucrează la el într-un ritm alert, am înţeles că nu va putea să producă efecte pentru 2019. E clar că pentru 2019, probabil din discuţii, din analize se va ajunge tot la un împrumut care să fie garantat de către statul roman. Până la urmă, prin garantarea acestui împrumut de către statul roman, în eventualitatea în care va fi făcut, înseamnă că statul înţelege că fără CEO ţara noastră ar intra într-o beznă. E clar că împovărarea aceasta de biruri, de taxe, nu duce la nimic bun pentru salariaţii companiei. Problema este ca toate aceste biruri sau împrumuturi să nu se pună tot pe spatele salariaţilor. În 2020, urmeză negocieri pentru contractul colectiv de muncă. Indiferent de ce taxe, biruri sau împrumuturi există, salariaţii trebuie să fie pe primul plan. Salariaţii nu trebuie afectaţi. Ne supără, ne deranjează aceste biruri. Drepturile angajaţilor trebuie păstrate, ba mai mult, trebuie obţinute creşteri salariale, indiferent de câte biruri pune statul pe această companie”, a conchis liderul SMEO.

loading...
Loading...

Citește și

GOSPODAR CA MINE NU-I! | Primarul Coiculescu de la Arcani a muncit o viață pentru un salon de vânătoare! Casa în care locuiește a primit-o moștenire

Aristică Coiculescu, primarul de Arcani, liberal dar cu dragoste mărturisită pentru PSD, trăiește modest, asta …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: