Cererile liderilor sindicali la Comisia Mixtă: Creșteri salariale de 45% în CEO pentru 2019 și voucere de vacanță


În Comisia Mixtă Administrație-Sindicate de joi, organizată la Direcția Minieră, liderii Federației Univers au propus, lucru susținut și de celelalte federații, ca anul viitor angajații companiei să primească voucere de vacanță obligatoriu, dar și creșteri salariale de 45%. Administrația reprezentantă la această ședință de Ovidiu Bălăcescu, Dan Vasile, Constantin Bălășoiu și Sorin Olaru nu a dat un răspuns pe propunerea sindicală așa că s-a stabilit organizarea unei noi comisii pe 27 decembrie la ora 10.00.

Gabriel Căldărușe de la Univers a propus ca anul viitor creșterile salariale să fie de 45% pentru tot personalul companiei, acest fapt fiind susținut și de Energetica cât și de FNME. Energetica ceruse la Ministerul Energiei o creștere de 100% a salariilor din CEO.
S-au mai aprobat 14 cereri de angajare a copiilor minerilor decedați, respectivii urmând să lucreze în producție.
Comisia a stabilit că angajații din producție care nu și-au făcut zilele suplimentare să poată beneficia de recuperările din lunile anterioare. S-a mai hotărât ca cei 700 de lei din fondul de economii, bani care se vor acorda în perioada 27-28 decembrie, să nu fie acordați în întregime angajaților care au avut întreruperi de activitate la cerere, angajații respectivi prestând de exemplu în străinătate timp de trei luni de zile. Pentru respectivii s-a propus o diminuare a sumei de 700 de lei. Propunerea este bătută în cuie dar rămâne ca comisia să stabilească nivelul reducerii, în funcție de câți bani se vor consuma cu recuperările din lunile anterioare.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

5 comentarii

  1. Foarte bine !
    Sa dispara si diferentele extraordinare intre termocentrale si cariere!
    Sa se dea la toti la fel!

  2. Luati exemplul celor de la Metrorex , sindicalisti adevarati nu pitpalaci cum sunt majoritatea alor nostri ! Constatam ca in ultimii ani am ajuns codasii salariatilor din Romania .

    • Ipse, sunteti salariați acum🤔? Si eu eram sigur ca tu, gogooota,gorjanu& co stati pe acolo si pictate câte o propozitie pe BONURI DE MASA! Sunteti și sindicalisti😁defavorizati😁 Ia iesi mă pitpalacule în fața, lasa dracu’ redacția și arata-le tu cum se manageriaza luptă sindicala!

  3. Nu trebuie sa va grabiti cu solicitarea majorarii salariilor , ca negocierile vor fi foarte ,,serioase cu cartile pe masa” si vor dura cca 3-6 luni de zile ! Adica mai exact , pana prin sept -oct 2019 !

  4. Sidicacatele din ceo sunt conduse de gunoaie care vand toti salariatii pt interesele lor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.