CET-urile împrumută cărbune din rezerva de stat, nu din depozitele CEO!

cet2

Un număr de 12 centrale electrice de termoficare (CET-uri) vor împrumuta cărbune şi păcură de la Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă iniţiat de Departamentul pentru Energie.

Federația Națională Mine Energie (FNME), prin vocea sindicalistului Marin Golea, critică măsura Departamentului pentru Energie: „Cărbunele arde în depozitele CEO și centralele din Timișoara, Arad sau Govora sunt împrumutate din rezerva de stat. În același timp, minerii sunt trimiși în șomaj tehnic și în zile fără plată, și cei de la Berbești, de exemplu, care ar putea scoate cărbune pentru Govora, sunt trimiși în șomaj tehnci, pe motiv că toate depozitele CEO sunt pline. Nu cred că e bine”, mai spune sindicalistul.

Împrumut

Astfel, din rezerva de stat va fi scoasă o cantitate de 887.000 de tone de cărbune şi de 112.325 de tone de păcură. Cele mai mari cantităţi de cărbune vor fi împrumutate Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare Drobeta-Turnu Severin (377.000 de tone) şi CET Govora (250.000 de tone). Alte centrale care primesc cărbune din rezerva de stat sunt CET Arad, Electrocentrale Oradea şi Colterm Timişoara.

loading...
Loading...

Citește și

Boza, înlocuit cu Burlan! „Am avut încredere în unii oameni care nu merită!” Președintele CS: Unul din motivele revocării, legat de modul de selecție și numire a domnului Boza!

Consiliul de Supraveghere (CS) al Complexului Energetic Oltenia l-a revocat, luni, 27 ianuarie a.c., pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.