Cetățenii din zona Pieței Mari vor spații verzi, nu locuri de parcare

parcare-resedinta2w

Între cetățenii care locuiesc în zona Pieţei Centrale, din municipiul Târgu Jiu, și reprezentanții Edilitara s-a iscat un scandal ieri de dimineață. Cearta a avut loc într-o zonă de spaţii verzi între un grup de locatari şi salariaţi ai Primăriei Târgu-Jiu.
Angajaţii veniseră să taie arbuştii şi arborii din spaţiul verde pentru a amenaja o parcare şi s-au izbit de opoziţia câtorva locatari ai blocurilor din apropiere. La fața locului a ajuns şi o echipă de poliţişti locali pentru a calma spiritele. „Sunt nemulţumită pentru că se apropie foarte mult cu maşinile de locuinţele noastre, avem şi noi nevoie de spaţiu verde, de linişte, că e destulă gălăgie aici. Nu cred că e necesar să facă aşa ceva, să taie copacii, spaţiile verzi. Noi aici plătim ca să parcăm maşina, aşa că îmi e totuna. Vecinii au mers la primărie să discute, să vadă despre ce este vorba pentru că nu sunt de acord. E singurul şpaţiu verde pe care îl mai avem, în spate au venit tot cu din astea, parcări peste tot”, a precizat Valentina Ionescu, locatară. „Noi nu vrem parcări, vrem spațiu verde, este insuficient. Mașinile au loc de parcare, nu ne-am plâns de locuri de parcare. Pe noi nu ne-a întrebat nimeni nimic, Primăria trebuia să obţină aprobarea asociaţiei de proprietari, pentru a continua lucrările. Au obținut-o? Ei au zis inițial că lărgesc strada, nu că fac locuri de parcare și că ne lasă fără spațiu verde”, a mai spus o altă locatară. „După cum vedeţi şi dumneavoastră, tot traficul este blocat pentru că maşinile ocupă o bandă, se intră în zona verde maxim un metru şi jumătate, doi metri, după care se va face alt gard viu, frumos, din tuia. Totodată, se va micşora acest trotuar pentru că este foarte lat, în aşa fel încât să fluidizăm traficul către 14 Octombrie. Zona aceasta este foarte aglomerată, e stradă cu sens unic şi se blochează traficul. Din aceste considerente am zis să renunţăm la trotuar pentru că are în jur de 2,5 metri, să-l facem de 1,5 metri. Pentru această lucrare s-a luat aprobarea de la una din asociaţii, aşa că sistăm lucrările pe moment, până primim aprobarea şi de la cealaltă asociaţie, pentru că sunt două”, a declarat Alexandru Zaharia, directorul S.C. EDILITARA S.A.
Loading...

Citește și

PSD nu se poate decide, între „Cipriano Ronaldo” și „Adriano Neymar”, pe cine sacrifică în confruntarea cu „Messi” Romanescu! Gabriel Coica, candidatul ProRomânia la Primăria Tg-Jiu!

Pro România filiala Gorj a stabilit, joi, candidatul care va intra în cursa electorală pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.