CHEF cu politicieni și ȘEFI din CEO! CINE trage sforile numirilor în minerit


Liderii a două sindicate importante din Motru au stabilit, împreună, să organizeze pe data de 22 decembrie câte un chef ,,sindical” de final de an, la un local din municipiu, la care au invitat deja parlamentari ai puterii și lideri politici din PSD și ALDE. Scopul chefului, organizat în două dintre saloanele localului, este de a se stabili astfel cine va fi noul director al EMC Motru, știut fiind că Mihai Dafinoiu, directorul acestei exploatări, va părăsi în curând funcția, un director de carieră negociindu-și deja de acum locul acestuia la structura din municipiu. Minerii nu se înghesuie, în schimb, să participe la această petrecere deoarece li se cer în schimbul prezenței câte 75 de lei, asta pentru două persoane.

Nelu Roșca, liderul Sindicatului Liber Cariera Roșiuța, și Nicolae Bădița, liderul Sindicatului Liber Cariera Lupoaia, ambele afiliate FNME, au stabilit împreună să sărbătorească finalul de an, printr-o petrecere sindicală la cel mai mare restaurant din orașul Motru. Inițial, s-a discutat ca cele trei saloane ale localului Ghiocela să fie închiriate pentru petrecerea care trebuia să fie un fel de Ziua Minerului extinsă, dar faptul că li s-a impus minerilor o taxă de participare de 50 de lei de persoană a schimbat planurile inițiale. În final, au rămas închiriate doar două săli(saloane), meniul și distracția nefiind achitate din banii sindicatului ci de către fiecare participant în parte. Per cuplu se va achita astfel câte 75 de lei.

 

Gratis pentru politicieni

În ciuda tarifării impuse membrilor de sindicat, Nelu Roșca, liderul de la Roșiuța, a invitat la greu, la petrecerea de vineri, și politicieni cu mare influență la nivelul CE Olteni. Adică, pe senatorii Florin Cârciumaru, Scarlat Iriza, pe deputatul Mihai Weber dar și reprezentanți de seamă ai administrației CEO, directori de unități miniere și ingineri.
Respectivii vor fi omeniți pe gratis, Roșca având nevoie doar de imagine în acest caz, adică să pozeze în fața minerilor cu influența sa la adresa acestor politicieni și angajați ai CEO.

Laudă-te gură!

Chiar și restul participanților la petrecere din 22 știu că scopul întâlnirii nu este acela de a-i omeni pe cei care au susținut ori sprijinit aceste sindicate, deși adevărul este că la Roșiuța administrația este la picioarele lui Roșca, actualul director al carierei ajutându-l pe acesta să obțină un nou mandat de lider sindical, ci de a trage sfori pentru viitoarele numiri din Motru.
Mai exact, se aude că Mihai Dafinoiu, directorul EMC Motru, vizează o promovare la Direcția Minieră ori chiar pensionarea în martie, locul acestuia fiind râvnit deja de către Constantin David, directorul pesedist al Carierei Roșiuța. Atât însă dinspre PSD cât și dinspre ALDE numirea lui David nu este însă agreată, motiv pentru care Roșca a considerat că factorii de decizie au nevoie de impulsul din 22 decembrie.
Cel puțin asta se vorbește printre membrii ambelor sindicate din Motru care știu că Roșca se laudă că viitoarele numiri din mineritul motrean se vor face doar cu acordul său.
Politicienii invitați dar și reprezentanții administrației CEO ar putea să absenteze însă de la petrecerea sindicală, conștienți că alăturarea lor de Roșca și Bădița nu este una pozitivă, în ciuda faptului că toți au acceptat să puncteze statutul minerului care le-a fost pus pe masă de liderul de la Roșiuța.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

3 comentarii

 1. Roșca un moldovean parvenit, un repetent în școală

  Un derbedeu ordinar, un moldovean analfabet, parvenit nesimțit.
  Doar prost să fi ca să cotizezi la sindicatul lui Roșca ..,…

 2. Probabil ca TRAFICUL DE INFLUENTA nu este incriminat. Se va lauda ca a adus si nesindicalisti, si sindicalisti de la Bunoaica.

 3. Roșca un moldovean parvenit, un repetent în școală

  Pentru ca Roșca să poată trage sforile e nevoie de oameni care sunt la fel ca el.
  Din nefericire cei din conducerea Ceo sunt la fel ca Roșca. Exp. Directorul de resurse umane Sorin Olaru un parvenit la fel ca Roșca, un jurist de doi lei care și-a cumpărat diploma de liciență la fel ca Roșca, un zero barat profesional și uman, un mincinos si sforar precum Roșca ……doi strâmbi pociți.
  Conducerea Ceo este înțesată de roșcoveți de persoane care au structura si caracterul lui Roșca. Să nu ne mirăm dacă Roșca reușește să tragă sfori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.