Chinezi, polonezi, urcainieni și turci se luptă pentru troleibuzele ce vor fi achiziționate de muncipalitate


Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) a primit patru oferte la licitaţia pentru achiziţia a 40 de troleibuze pentru oraşele Ploieşti şi Târgu Jiu. Valoarea contractelor este estimată 89 de milioane de lei (18 milioane de euro). Primarul municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu, anunța, în schimb, că trei firme s-ar fi înscris la licitație.

Cele patru oferte, depuse până la termenul limită din 22 iulie, provin de la: Solaris Bus & Coach (Polonia), Bozankaya Otomotiv (Turcia), Asocierea Egnatia Rom – Uzina Electronmas (România – Ucraina) și Asocierea Golden Dragon Bus – Xiamen Golden Dragon Bus (China). MDRAP a lansat pe 29 martie licitaţia pentru achiziţia celor 40 de troleibuze pentru oraşele Târgu Jiu şi Ploieşti. Valoarea contractelor este estimată la 89 milioane de lei (18 milioane de euro), fără TVA. Procedura de achiziţie lansată de MDRAP este împărţită în două loturi după cum urmează: Lotul nr.1 – Achiziționarea de 20 troleibuze normale de circa 12 metri lungime destinate transportului public urban de călători pentru Municipiul Ploiești. Valoarea estimată a contractului este de 40 de milioane de lei și Lotul nr.2 – Achiziționarea de 11 troleibuze normale și 9 troleibuze cu autonomie extinsă, de circa 12 metri lungime, destinate transportului public urban de călători pentru Municipiul Târgu-Jiu. Valoarea estimată a contractului este de 49 de milioane de lei. Ofertantul declarat câștigător va semna contractul de achiziţie publică cu Municipiul Ploiești și, respectiv, Municipiul Târgu-Jiu.

loading...
Loading...

Citește și

Filtru auto, la ieșirea din Gorj spre Hunedoara!

Autorităţile din judeţul Hunedoara au luat mai multe măsuri pentru prevenirea răspândirii pestei porcine africane, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.