duminică , 20 octombrie 2019 - 11:51

Chioșc PENAL într-o comună din Gorj! Primarul și vicele au făcut lanț în jurul proprietarului! Cetățenii sunt REVOLTAȚI!


Primarul comunei Padeș, Antonie Serafim, împreună cu viceprimarul, Argintaru Mihail, pentru a proteja de ochiul legii un acolit de-al lor pe nume Drăghescu Ionică, încalcă legea în mod continuu și nu respecta dispozițiile legale, dând un nou concept termenilor de corupție și mafie, asta susține un cetățean al comunei Padeș care s-a adresat Gorj-Domino pentru a face publice neregulile autorităților, legate de noul chioșc amplasat ilegal în localitate, dar și pentru a impune autoritățile să verifice faptele cu iz penal.

Cei doi șefi ai autorităților locale sunt acuzați că, în urmă cu câteva săptămânii, ar fi dat voie cetățeanului Drăghescu să construiască, fără a avea vreun drept asupra zonei de protecție a drumului public, un chioșc. Această construcție sesizează cetățeanul ,,urma să le alimenteze respectivilor afacerile ilegale’’. Omul susține că mai mulți cetățeni ar fi sesizat primăria cu privire la ilegalitatea produsă prin amplasarea construcției, dar primarul și vicele i-ar fi expediat pe ușă afară pe respectivii, țipând la ei și comportându-se neadecvat funcției pe care o dețin.

,,Pentru a-și urmări scopul ilicit au coafat o hotărâre de Consiliu Local prin care concesionau acea bucată de teren; însă ei nu dețineau nicio putere discreționară în acest sens întrucât domeniul aparținea drumurilor publice. Prin hotărâre ei și-au depășit atribuțiunile de serviciu doar pentru a-și atinge scopul ilicit. Nu e prima data când primăria efectuează astfel de hotărâri; pentru apropiații lor întocmesc hotărâri pe banda rulantă fără respectarea vreunei legislații. S-a întâmplat in trecut când unui cetățean i-au fost încălcate grav drepturile atunci când au eliberat o hotărâre pentru un domeniu public fără a respecta procedura licitației publice. Mai mult decât atât, când a fost înregistrată o petiție la primărie pentru demolarea chioșcului, primarul împreună cu viceprimarul au refuzat să ia măsurile legale de demolare a chioșcului (în baza art.33 din legea nr 50/1991) deoarece interesul lor prevala în fata legii’’, se arată în sesizare ajunsă la publicația noastră, reclamantul arătând că cunoaște la ce fapte s-ar fi dedat cei din actuala echipă de la primărie.

Comportament delincvent al funcționarilor publici

Pentru a obține cu orice preț vreun drept de proprietate, edilul și vicele sunt acuzați că ar fi săvârșit un fals intelectual, adică pentru a putea menține chioșcul în zona publică ar fi efectuat măsurători eronate și au atestat fapte necorespunzătoare adevărului.
Mai exact, pentru ca acel chioșc să fie văzut legal trebuia îndeplinită condiția distanței dintre marginea drumului și construcție. Legea prevede o distanță de minim 3 m, în realitate existând nici măcar un metru. Astfel, ei ar fi falsificat un înscris oficial întocmit de un prieten de-al lor de la cadastru în care au trecut distanța de 3,5 m, fapt care impune o verificare a organelor de anchetă.
De altfel, cetățeanul dezamăgit îi acuză pe cei doi de o serie de infracțiuni care nu le fac cinste celor doi funcționari publici. Omul vorbește de abuz în serviciu, fals intelectual, purtare abuzivă, luarea de mită, trafic de influență, furt de material lemnos din păduri și chiar deturnare de fonduri, acuze pe care însă nu le-a probat.

loading...
Loading...

Citește și

GOSPODAR CA MINE NU-I! | Primarul Coiculescu de la Arcani a muncit o viață pentru un salon de vânătoare! Casa în care locuiește a primit-o moștenire

Aristică Coiculescu, primarul de Arcani, liberal dar cu dragoste mărturisită pentru PSD, trăiește modest, asta …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: