Chirurg cunoscut din SJU Târgu-Jiu, dat în judecată pe acțiune în răspundere delictuală!


Doctorul chirurg, Gheorghe Neață, este reclamat într-un dosar civil aflat pe rolul Judecătoriei Târgu-Jiu. Atât acesta cât și spitalul unde profesează sunt trași la răspundere, pare-se de o pacientă. Primul termen în proces va avea loc pe data de 3 iunie.

Acțiunea în răspundere delictuală este sinonimă cu malpraxisul medical pentru medicul acuzat, spune practica judiciară. Astfel, în cazul câștigării unui proces de acest timp, reclamanta obține obligarea medicului și a unității medicale la plata unor daune morale. SJU Târgu-Jiu a pierdut deja o mare sumă de bani pentru cazul Tulic, dar acum mai are unul pe rol ce pare destul de serios. Asta deoarece răspunderea civilă delictuală presupune un raport juridic obligațional care izvorăște dintr-o faptă ilicită cauzatoare de prejudicii, raport în care autorul faptei ilicite sau o altă persoană chemată să răspundă are obligația de a repara prejudiciul.
În mai multe cazuri similare, instanțele de judecată au dat dreptate pacienților care au apelat la judecători pentru că în cazul unei intervenții chirurgicale în abdonenul pacientului a fost uitat un instrument medical.

loading...
Loading...

Citește și

81 de hectare de teren forestier, pus sub topor pentru Cariera Roșia! Alte 28 de hectare au aceeași soartă pentru Jilț Sud

Guvernul a decis scoaterea definitivă din fondul forestier a unor terenuri pentru deschiderea şi punerea …

Un comentariu

  1. Si nu este singurul caz operat de Neata…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: