CINCI MEDICI gorjeni, CONDAMNAȚI la ani grei de închisoare, în dosarul „Mafia permiselor II”

colaj-medici

Tribunalul Gorj a decis, ieri, condamnarea a șase din cele nouă persoane trimise în judecată, în urmă cu mai bine de doi ani și nouă luni, în dosarul ”Mafia permiselor II”, la pedepse cuprinse între un an de închisoare cu suspendare și cinci ani de închisoare cu executare. Patru medici și doi asistenți au primit pedepse din partea judecătorilor, pentru comiterea mai multor infracțiuni de corupție, un psiholog judecat alături de aceștia a fost achitat, iar despre un medic și un optician nu se face nici o referire în soluția publicată pe portalul instanțelor de judecată.

silian

Dosarul ”Mafia permiselor II” a ajuns pe masa judecătorilor în martie 2014, după ce, cu doar câteva luni înainte trei medici și doi asistenți medicali fuseseră reținuți și mai apoi arestați sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de influenţă, luare de mită, fals intelectual, complicitate la uz de fals şi abuz în serviciu întrucât eliberaseră acte medicale în vederea obţinerii frauduloase de permise auto şi de port armă.

baltaretu
După doi ani și nouă luni de judecată magistrații Tribunalului Gorj au dispus, ieri, după schimbarea încadrării juridice, condamnarea medicului Dana Vodislav la de 3 ani de închisoare cu executare. Judecătorii au revocat suspendarea condiționată de 2 ani de închisoare primită de medicul Vodislav într-un alt dosar, în mai 2012, urmând să execute 5 ani de închisoare cu executare.
Doctorițele Elena Dinică Băltărețu și Rodica Lehner au primit câte 3 ani de închisoare cu suspendare, iar asistenții Liliana Elena Răcman, Vasile Virgil Dinică Băltărețu, precum și medicul Vasile Silian au fost condamnați la pedepse de un an de închisoare cu suspendare.
Psihologul Valentina Elena Oprișor a fost achitată de instanță, iar despre opticianul Eugenia Avram și medicul de familie Carmen Vioreanu nu se face nici o mențiune în dispozitivul sentinței publicat pe pagina de internet a Tribunalului Gorj
Magistrații au dispus, de asemenea, menținerea sechestrului asigurator asupra sumei de 197.000 de lei, din cei 864.000 de lei ridicați de la medicul Dana Vodislav cu ocazia percheziției, restul banilor fiindu-i restituiți, precum și cei 4.800 de euro și cele 90 de obiecte din aur și argint, estimate la 46.000 de lei. Medicul Silian își va primi și el cei 23.500 de euro ridicați în urma perchezițiilor.

Acuzele procurorilor

vodislav-dana

Medicul Dana Vodislav e judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, luare de mită, fals intelectual, complicitate la uz de fals şi abuz în serviciu. Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au stabilit că aceasta a eliberat 2.622 de acte materiale corespunzătoare fişelor medicale eliberate în perioada ianuarie–noiembrie 2013. Medicul primar radiologie şi imagistică medicală Elena Băltărețu a ajuns în postura de inculpat pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, luare de mită, fals intelectual, complicitate la uz de fals şi abuz în serviciu. La aceasta anchetatorii au găsit 2.549 de acte materiale corespunzătoare fişelor medicale eliberate în perioada ianuarie –octombrie 2013. Rodica Lehner a fost judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, dare de mită, fals intelectual, complicitate la uz de fals şi abuz în serviciu. Specialistul psihiatru Vasile Silian a ajuns în fața judecătorilor pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, fals intelectual, complicitate la uz de fals şi abuz în serviciu, la cabinetul său au fost găsite 5.156 de acte materiale corespunzătoare fişelor medicale. Medicul de familie Carmen Vioreanu a fost și ea trimisă în judecată pentru săvârşirii infracţiunilor de luare de mită, fals intelectual, complicitate la uz de fals şi abuz în serviciu. Anchetatorii au găsit 1.015 de acte materiale corespunzătoare antecedentelor medicale eliberate în perioada ianuarie-octombrie 2013 SC MULTIMED SRL, însă în soluția pe scurt a instanței nu se menționează numele acesteia. Psihologul Valentina Oprișor a ajuns în boxa acuzaților pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, de fals intelectual, complicitate la uz de fals şi abuz în serviciu, infracţiuni săvârşite în legătură cu patru avize psihologice emise în cursul anului 2013.
loading...
Loading...

Citește și

Poliţistul acuzat de furt în Germania, eliberat din arest și pus sub control judiciar! DECIZIA ÎCCJ

Agentul din cadrul Poliției Municipiului Târgu-Jiu, pe numele căruia a fost emis un mandat european …

Un comentariu

  1. Nici salariu celor implicati in dosar nu se acopera din cei 197000 !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.