CINE CONDUCE ALDE GORJ?


Organizaţia judeţeană a liberal-democraţilor gorjeni a rămas fără preşedinte de circa două săptămâni, de când liderii de la centru au dizolvat Biroul Politic Judeţean.

După demiterea în bloc a conducerii ALDE Gorj au fost vehiculate numele deputatului Ion Cupă, de la Dolj, şi al Noricăi Nicolau, care ar putea prelua conducerea interimară, însă mutarea nu s-a concretizat nici până acum. Eftemie Popescu avertizează că ALDE e în continuă dizolvare la Gor.j

Consilierul local de la Bumbeşti-Jiu spune că din ce în ce mai mulți aleși locali au început să-și caute alte partide pentru a candida în alegerile locale din 2020. “Într-adevăr, suntem într-un vid de autoritate şi de conducere mai acută decât a fost în această vară, când, cel puţin teoretic, aveam o structură de conducere, reprezentată de domnul Ion Iordache. În acest moment, nu ştiu cine este preşedinte. De la nivel central ALDE nu a numit niciun fel de conducător pe perioadă temporară, aşa cum s-a vehiculat pe surse că ar putea fi domnul deputat Ion Cupă sau doamna Norica Nicolai. În acest moment, la Gorj, nu există o autoritate care să coordoneze ceea ce mai poate fi coordonat la ALDE, pentru că, aşa cum am spus-o cu amărăciune de fiecare dată, ALDE este într-o dizolvare permanentă. Încet, încet, bucăţi, oameni se desprind şi îşi caută pasiunea şi destinul politic în alte formaţiuni politice. Pe oameni nu poţi să-i ţii pe loc cu de-a sila, cu atât mai mult în contextul în care culorile politice sub care au reuşit să acceadă în structurile deliberative sau cele executive pe comunele şi oraşele judeţului Gorj şi-au dovedit valoarea şi, în acest moment, lucrurile trebuiesc pregătite din timp. Nu-i pot condamna, pentru că fiecare îşi cunoaşte cel mai bine năzuinţa şi dezideratul politic pe care îl are în vedere”, a declarat Popescu.

Viitor sumbru

Eftemie Popescu prevede un viitor sumbru pentru ALDE Gorj, dacă liderii de la centru nu vor pune rapid un președinte ca să preia conducerea organizației județene până la sfârșitul anului.“Sper să se mai păstreze ceva din matricea de bază a organizaţiei ALDE la nivel de judeţul Gorj, dar pronosticurile mele sunt sumbre, dacă, până la sfârşitul acestui an, nu se stabileşte o conducere din partea celor care mai au puterea şi pot să decidă vizavi de ALDE la judeţul Gorj. Prea mulţi viceprimari, dar să vă mai spun ceva vizavi de ALDE. Dacă Dumnezeu le dă mintea de pe urmă, zicală românească, celor care au putere de decizie la nivel central şi reuşesc să numească un om cu tracţiune şi putere de coagulare la nivel de judeţ Gorj, vă rog să mă credeţi că toţi cei despre care se cunoaşte că au plecat sau şi-au expimat simpatia faţă de altă structură politică, dar în acest moment fac încă parte vrând, nevrând fiind captive ai organizaţiei ALDE, să ştiţi că se întorc înapoi”, a conchis consilierul local.

loading...
Loading...

Citește și

Peștișani. Fuiorea, CONVINS că-l ÎNVIGE pe Pigui în alegerile locale

Fostul viceprimar al comunei Peștișani candidează din nou la primărie, de data aceasta, din partea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.