Cine este CRIMINALA Loredana Martins și cum AU RESPINS JUDECĂTORII două cereri de INTERNARE MEDICALĂ formulate de procurori, în ultimele luni


Amănunte incredibile ies la iveală în cazul femeii suspectate că și-a înjunghiat în gât concubinul, după care a incendiat apartamentul în care a comis oribila crimă. Loredana Carmen Martins a fost internată, în urmă cu patru ani, într-un spital pentru boli psihice, la cererea procurorilor, iar după externare l-a acuzat pe un tânăr din Tg-Jiu că a violat-o.
Procurorii au solicitat Judecătoriei Tg-Jiu de cel puțin două ori, în ultimul an, internarea medicală provizorie a femeii, însă magistrații gorjeni au respins cererile. La fel s-a întâmplat și cu solicitarea uni bărbat de emitere a unui ordin de protecție împotriva femeii, după ce a simțit pe propria-i piele cât de violentă devenea aceasta.

„Victima” unui viol…

Cosmin Dumitru Cristea-Rostogolea, un tânăr din Tg-Jiu, care înființase, în urmă cu câțiva ani un ONG, depusese mai multe plângeri împotriva unor magistrați și polițiști și tot timpul s-a încercat să i se închidă gura. La un moment dat a fost bătut de poliție și a fost torturat, iar din cauza stresului i-a căzut tot părul și chiar și sprâncenele.
În septembrie 2015, organele judiciare comunicau că ”poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Târgu Jiu au fost sesizaţi de o femeie, de 35 de ani, cu privire la faptul că în seara de 13 septembrie, ar fi fost constrânsă de un bărbat, de 36 de ani, din localitate, să întreţină raporturi sexuale cu el, în timp ce se afla la locuinţa acestuia. Femeia le-a spus că Cosmin Dumitru Cristea-Rostogolea, care este președintele ONG-ului Asociația „Tinerii Gorjului”, a chemat-o la el acasă pentru a rezolva niște probleme juridice, după care a constrâns-o să întrețină relații sexuale împotriva voinței ei. Persoana vătămată, Loredana Carmen Martins, a fost prezentată la S.M.L. Gorj, ocazie cu care au fost identificate pe coapse şi pe braţe mai multe excoriaţii, ce necesită pentru vindecare 1-2 zile îngrijiri medicale. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol”.

După ce a fost prins și arestat, Rostogolea a susținut că violul i-a fost înscenat și a făcut greva foamei în Arestul IPJ, timp de mai multe zile.
În mai 2016, Rostogolea a fost condamnat de către Judecătoria Tg-Jiu la o pedeapsă de 3 ani și trei luni pentru viol, în final, după contopirea cu alte pedepse pentru ultraj și amenințare, urmând să execute 5 ani de închisoare. Decizia a fost schimbată parțial, în aprilie 2017, la Curtea de Apel Craiova, în ceea ce privește latura civilă, însă pedeapsa aplicată a rămas aceeași. Rostogolea a executat deja 3 ani și două luni de închisoare, iar până la împlinirea termenului la care are dreptul de a solicita liberarea condiționată mai are două luni.

…fostă pacientă la psihiatrie, cu cuțitul în bar

Trebuie spus că în aprilie 2014, cu un an și jumătate înainte de a-l reclama pe Rostogolea pentru viol, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu au cerut instanței să dipună internarea medicală a Loredanei Carmen Martins într-un institut medical de specialitate, ori unitate specializată de asistenţă medicală, până la însănătoșire sau până la ameliorarea stării de sănătate. Solicitarea procurorilor a fost admisă și femeia a ajuns într-un centru medical pentru boli de natură psihică. Două luni mai târziu, instanța soluționează o altă cerere a procurorilor, privind confiscarea de la Loredana Carmen Martins a unui cuţit folosit în barul Irish Pub, ridicat şi depus la camera de corpuri delicte a Poliţiei Municipiului Tg-Jiu. Aceasta avea calitatea de suspectă într-un dosar penal deschis pe numele ei în 2013, după un incident violent în localul amintit.

Judecătorii, permisivi sau favorizată în justiție?

În luna ianuarie a anului trecut, G.V, un bărbat din Tg-Jiu care a căzut victimă furiei Loredanei Martins a solicitat judecătorilor să emită un ordin de protecție împotriva femeii și să dispună internarea medicală a acesteia. Judecătoria Tg-Jiu a respins cererea cu privire la emiterea ordinului de protecție și a disjuns cauza, referitor la internarea medicală. Peste o lună de zile, în februarie 2018, judecătorii au respins și acțiunea cu privire la internarea nevoluntară.
În septembrie 2018, adică în urmă cu trei luni și jumătate, Loredana Carmen Martins apare, împreună cu unul din partenerii săi, într-un dosar în care procurorii cereau instanței confiscarea unui cuțit cu lungimea de 28 de cm și lama de 17 cm. Magistrații au respins cererea și au dispus restituirea cuțitului către partenerul femeii.
La finele lunii noiembrie a anului trecut, adică în urmă cu o lună și jumătate, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu au propus, din nou, internarea medicală a Loredanei Carmen Martins, aceasta având calitatea de suspect într-un dosar penal. Pe 28 noiembrie, magistrații Judecătoriei Tg-Jiu au respins cererea de internare medicală provizorie, iar procurorii au atacat soluția. Contestația ar fi trebuit să se judece joi, 10 ianuarie 2019, la Tribunalul Gorj, numai că Loredana Carmen Martins a fost arestată pentru comiterea infracțiunii de omor, iar judecătorii au admis, de acestă dată cererea procurorilor și au dispus luarea măsurii de siguranță a internării medicale provizorii, femeia urmând să fie dusă într-un spital de psihiatrie în județul Timiș.
În actualul context, se naște o întrebare firească: i s-a înscenat lui Rostogolea violul pentru care zace de trei ani în pușcărie, ”victimă” fiind Loredana Martins?

A spus că e „protejata poliției”

Un târgujian, care a dorit să-și păstreze anonimatul, a oferit mai multe detalii despre Loredana Martins, într-o intervenție telefonică la Tele3. ” În 2011 am fost internat în spital la Psihiatrie și am avut ghinionul să o cunosc pe această Loredana Martins acolo. Mi-a spus că tatăl ei e într-u cărucior, că nu are picioare, din vorbă-n vorbă ne-am împrietenit, mai să ajungem la pasul căsătoriei, vorbeam noi acolo, cât am stat în spital. După ce am ieșit de acolo a început să mă viziteze. La un moment dat, după trei săptămâni, era înainte de Paște m-a lăsat cu ochii în soare și a plecat, după ce i-am dat tot ce am putut, am avut grijă de ea în spital pentru că tatăl ei nu putea. A plecat pe undeva și de când s-a întors, până acum un an de zile, credeți-mă că m-a terorizat. Eu stau la parter. Dădea cu pietre, striga «nebunule, piticule, handicapatule», noaptea, eu stau cu tata. M-am dus la poliție să-i fac plângere și poliția nu a vrut să-mi primească plângerea. Se uitau la mine și ziceau că și eu îs bolnav și spuneau că nu au ce să-i facă. Și ea mă mai și amenința că n-am ce să-i fac că e protejata poliției…”

loading...
Loading...

Citește și

Procurorul general al României a cerut instanței interdicție de părăsire a țării pentru Sorina și revizuirea deciziei de încuviințare a adopției fetiței. Judecătorii de la CA Craiova și procuroarea Pițurcă, anchetați de SIIJ!

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), Bogdan …

3 comentarii

  1. Daca ar fi atacat copii sau nevasta vreunui judecator o si condamnau in cateva zile nu o lasau libera si neinternata intr o institutie medicala atata timp. Oricum , institutiile statului nu reactioneaza niciodata .Slujbasii statului zac bine merci in fotolii de piele rotative pe salarii de nababi si cam atat .Restul sunt povesti .

  2. Judecatoarea respective sau judecatorul….sa speram ca nu a pst PASARIN are pe constinta crima eiCum o folosea Politia pe aceasta nu spune nimeni???De ce?

    • Ori Pasarin , ori vreun coleg al lui ca la Gorj justitia se vinde la taraba iar intre judecatori se fac compensari ca intre firme , tu il ierti pe al meu , eu il scap pe al tau . Ca in Piata Mare la taraba de gogosari .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: