Cine este gorjeanca Denisa Golgotă, noua stea a gimnasticii românești

Medaliată cu argint și cu bronz la CE de la Glasgow, Denisa Golgotă, sportivă legitimată la Cetate Deva, e noua vedetă a gimnasticii românești.

Ascensiunea Denisei Golgotă nu este deloc surprinzătoare. În urmă cu doi ani, la ediția Europenelor de la Berna (Elveția), în întrecerea junioarelor, tânăra născută în 8 martie 2002 câștiga titlul continental la sol, medalia de argint la sărituri, precum și ”bronzul” cu echipa României. Iar acele rezultate i-au făcut pe oamenii din acest sport să o considere drept una dintre speranțele gimnasticii românești alături de Olivia Cîmpian, colega sa de la Cetate Deva.

Deloc întâmplător, Denisa Golgotă a fost declarată sportiva anului 2016 în județul Hunedoara. Și tot atunci i s-a conferit titlul de Cetățean de onoare al comunei sale natale, Alimpești (județul Gorj).

Anul trecut, cea supranumită ”Mica prințesă” a confirmat că este o specialistă la sărituri, cucerind medalia de argint la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Gyor. În același timp, însă, a dovedit aceleași slăbiciuni la paralele (10,050) și bârnă (11,750), notele de la aceste aparate trângând-o în jos (locul 15) la individual compus.
În condițiile în care Cîmpian a plecat în Ungaria, iar Anamaria Ocolișan s-a accidentat chiar la antrenamentul official, eleva antrenorilor Liliana Cosma, Florin Cotuțiu și Adela Popa și-a asumat poziția de lider la Campionatul European de la Glasgow. N-a putut evita ratarea calificării în finala pe echipe, dar a avut evoluții remarcabile la aparatele sale preferate. „Cred că a fost o zi foarte dificilă. Am fost foarte fericită când am văzut că am avut o evoluție de aur, însă m-am simțit puțin tristă când am coborât pe locul 2”, a declarat Denisa după finala de la sol.

loading...
Loading...

Citește și

Schimbări la Craiova! Mititelu l-a readus pe Napoli la echipă şi l-a instalat pe postul de preşedinte pe unul dintre candidații la șefia FRF

Rezultatele dezamăgitoare înregistrate de U Craiova 1948 SA în startul sezonului l-au determinat pe patronul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.