sâmbătă , 19 octombrie 2019 - 0:08

Cine îi ia apărarea noului director din CEO, Klaus Leiders! Atac la PSD

ceo01-klaus

Numirea  lui Klaus Leiders în Directoratul CE Oltenia a încins spiritele în județ, oameni din sistem dar și oficialii județului criticând aducerea unui străin la conducerea unei companii românești de stat.

Nu a existat nicio replică din partea Ministerului Energiei, a Consiliului de Supraveghere sau a lui Klaus Leiders, în schimb, cei care au ripostat față de acuzele oficialilor din Gorj au fost reprezentanții Greenpeace.

Autoritățile județului, nedumerite de numirile din CEO

Greenpeace desfășoară public un atac la PSD și a oficialilor județului și a două posturi de televiziune, site-ul organizației prezentând un comunicat în acest sens. Iată câteva din cele menționate de Greenpeace: „Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, face o analiză a CV-ului lui K. Leiders și îl consideră necorespunzător: “Mi-ar fi dificil să spun cât se pricepe pe partea mineritului din Oltenia. Am văzut în CV că a lucrat în minerit în Siberia, în Germania şi alte ţări, care, din ce ştiu eu de la colegii mei din complex, nu seamănă deloc cu partea de lignit, cu partea minieră din Oltenia”.

– Primarul Târgu Jiului și președinte al PSD Gorj, Florin Cârciumaru, a declarat că i-a cerut lui Liviu Dragnea (preș. PSD) să îi aducă la Tg Jiu, pentru explicații, pe cei doi vicepremieri – C. Borc și V. Dâncu – domnia sa fiind „nelămuriți privind numirile din CEO”: „Aşteptăm să se aşeze lucrurile aşa cum trebuie în conducerea CEO pentru că ce se întâmplă în momentul de faţă nu este bine pentru stabilitatea complexului şi a locurilor de muncă. Noi am discutat prin reprezentanţii pe care i-am avut la Bucureşti, cu domnul Dîncu, cu domnul Borc, despre situaţia complexului. Am făcut apel şi la domnul Dragnea, să ne ajute pe această linie. Sper ca în această săptămână sau săptămâna viitoare să avem la Târgu-Jiu pe domnul Borc şi dacă e posibil şi pe domnul Dîncu să avem discuţii pe această temă. Suntem nelămuriţi privind aceste numiri şi vrem să discutăm la noi acasă, cu factorii de răspundere, despre această temă”.

– Victor Ponta, unul dintre artizanii includerii CEO în Strategia Națională Anticorupție, este citat de către televiziunile prietene – Antena 3 și Realitatea – cu o serie de declarații oferite pe Facebook în care explică cum a salvat el CEO și cum noul membru al directoratului va fi sursa tuturor relelor, însă fără a aduce argumente. Aceasta din calitate de pârât, alături de Șova, pentru căpușarea aceluiași CEO.

Iar emfaza cu care Victor Ponta punctează și de această dată cuvântul „tehnocrat” subliniază un factor comun al acestor atacuri: ce-i unește pe falșii apărători ai CEO enumerați mai sus? – afilierea la PSD. Argumente reale aduse de aceștia împotriva lui Klaus Leiders? – zero. Concluzie logică? – un asemenea intrus ar putea pune în pericol „sistemul”, ar putea aduce lumină acolo unde se dorește menținerea întunericului”, concluzionează Greenpeace.

CEO respectă normele de mediu

În paralel, fără legătură cu problema menționată mai sus, administrația CE Oltenia anunță că a obținut autorizația de mediu pentru Craiova II. Greenpeace duce un război cu producătorul de energie pe cărbune din Gorj, politica organizației fiind „fără cărbune”. CEO transmite însă că respectă normele de mediu: „Activitatea sucursalelor energetice din cadrul CE Oltenia se desfășoară cu respectarea prevederilor legale privind protecția mediului. În acest sens, în data de 7 iulie 2016, Complexul Energetic Oltenia – Sucursala Electrocentrale Craiova II, a obținut autorizația integrată de mediu pentru activitatea „1.1 Arderea combustibililor în instalații cu o putere termică nominală egală sau mai mare de 50MW; 5.4 Depozitele de deșeuri, astfel cum sunt definite la lit.b) din anexa nr.1 la HG nr. 349/2005 privind depozitarea deșeurilor, cu modificările și completările ulterioare care primesc peste 10 tone de deșeuri pe zi sau cu o capacitate totală de peste 25.000 de tone, cu excepția depozitelor pentru deșeuri inerte”.

loading...
Loading...

Citește și

GOSPODAR CA MINE NU-I! | Primarul Coiculescu de la Arcani a muncit o viață pentru un salon de vânătoare! Casa în care locuiește a primit-o moștenire

Aristică Coiculescu, primarul de Arcani, liberal dar cu dragoste mărturisită pentru PSD, trăiește modest, asta …

5 comentarii

  1. Sa retinem esentialul:
    „ce-i unește pe falșii apărători ai CEO enumerați mai sus? – afilierea la PSD. Argumente reale aduse de aceștia împotriva lui Klaus Leiders? – zero. Concluzie logică? – un asemenea intrus ar putea pune în pericol „sistemul”, ar putea aduce lumină acolo unde se dorește menținerea întunericului”.

  2. Aducerea unor manageri germani la CEO este absolut necesara pentru salvarea productiei de energie electrica pe baza de carbune ,din Romania.CORUPTIA din aceasta companie ar fi redusa la valori minimale ,prin numirea acestora in board.Poluarea din satul Rosia jiu,Rovinari,contrazice afirmatia ca CEO respecta normele de mediu.Daca politicienii din gorj sunt germanofobi,atunci nu au decat sa propuna aducerea de manageri suedezi la varful companiei.Astia controleaza mineritul in Germania, fiind mai profesionisti decat nemtii.

  3. BADESCU GHEORGHE

    Va salut domnule Klauus Leiders…sunt vorbitor de limba germana la Mentenanta Rovinari…nu va cunosc dar facand facultatea la Timisoara apoi colaborand cu firmele TIP-TOP si NILOS la o uzina de reparatii stiu modul de lucru si procedurile de sistem..asa ca luati in calcul si subunitatea asta

  4. Badescoiule mai bine ai continua sa vinzi găini in găinăria de lângă hidro! Lăsa USmeoul nu- transforma in târg de gaini. !Lăsa afacerea cu găinile pe mana soacratii ca de când nu mai este la obștea runcoi nu mai are ce fura adică lemne si dividende, lasa -o sa fure si sa vanda găini tu mai citește legislație,tehnica ca te întrece oacheșul hargynt, si sclintiții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: