CINE a lipsit de la paranghelia sindicaliștilor FNME din Motru!


Cheful de vineri al celor doi lideri sindicali ai FNME din Motru, Nelu Roșca și Nicolae Bădița, organizat la un cunoscut local din municipiu, nu s-a bucurat de prezența parlamentarilor și a liderilor politici invitați la petrecerea plătită, nu de sindicate, ci de fiecare miner, din propriul buzunar. Deputații și senatorii PSD-ALDE au arătat astfel că au coloană vertebrală și nu se lasă atrași în jocul celor doi sindicaliști, dornici să le arate minerilor prezenți doar ce influență politică au ei la nivelul județului. Asta, cu atât mai mult cu cât, la nivelul EMC Motru se vor face, în următoarele luni, anumite schimbări, pe care vor să le ghidoneze, cei doi.

Cariera Roșiuța are, în prezent, în jur de 1200 de salariați, majoritatea membri ai sindicatului condus de Nelu Roșca, dar nici 10% dintre angajați nu au răspuns prezent la cheful organizat vineri de liderul sindical de la Motru, în Salonul Oglinzilor. Au venit însă la petrecere o mică parte din reprezentanții administrației, care au legătură directă cu Motru și care într-un fel sau altul sunt vizați de viitoarele promovări.

Boza nu, consilierii lui, da!

La petrecerea lui Roșca au răspuns astfel prezent Constantin David, directorul Carierei Roșiuța, care și-a bifat prezența mândru pe o rețea de socializare, consilierul directorului general al CEO, Sorin Boza, Daniel Burlan, și Olaru de la Resurse Umane. De la Direcția Minieră a venit Dobrițanu, fostul director al Carierei Lupoaia. Nu au fost însă 120 de angajați ai carierei, în timp ce în sala închiriată de Bădița numărul celor prezent a fost mult mai mic.
De altfel, la Cariera Roșiuța sunt, de asemenea, în jur de 800 de angajați, 500 fiind membri ai sindicatului condus de Nicolae Bădița, dar acest lucru nu i-a făcut pe angajați să petreacă alături de liderul sindical. În jur de 70 de persoane, conform martorilor, au fost de acord să scoată 90 de lei din buzunar pentru a-și plăti, în cuplu, consumația la petrecerea de vineri.

Sforile au fost tăiate

De altfel, petrecerea celor doi sindicaliști FNME se voia una comună și extinsă în toate cele trei saloane ale localului, dar minerii au refuzat să achite taxa impusă de organizatori, cele două sindicate neplătind nimic pentru paranghelia ce se dorea un fel de Ziua Minerului nesărbătorită, în Motru, așa cum se cuvine de Sf. Varvara. Planul lui Roșca și Bădița a eșuat, asta mai ales când parlamentarii Florin Cârciumaru, Mihai Weber, Alin Văcaru și Scarlat Iriza nu au răspuns invitației celor doi. Asta și pentru că se auzise deja că sindicaliștii vor să câștige, prin acest demers, promisiunile parlamentarilor privind promovarea unui nou director la ECM Motru.
Nici liderii politici din Motru nu au venit la petrecerea celor doi lideri, Dorin Hanu, președintele organizației municipale a PSD Motru neonorând nici el invitația lui Roșca și Bădița.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

5 comentarii

 1. Dna David ce dos aveti !

 2. Cine se aseamănă se adună ( hoții).

  Numai nesimțiți ordinari.
  Olaru Sorin = Roșca = neisprăviți .
  David un parvenit care nu știe să vorbească .

 3. Cum să vină minerii la petrecere de final de an şi să plătească?Firmele ce se respectă oferă gratis aceste petreceri de final de an,însă CEO nu îşi respectă salariații.Sunt firme private mai puțin potente financiar decât CEO ce oferă lunar o masă la restaurant pt salariații săi (se decontează în jur de 100-150 ron pe baza bonului fiscal),iar ăştia nu sunt în stare să dea o masă gratis pe an.Ruşinos!

 4. Paranghelia VS -80milioane lei/2017=^profit^

  Dar boza cati marafeti a băgat în dezmățul din dugheana lui lemnaru de pe insulina? Cine NU a participat la dezmăț? Dormiți liniștiți, marafetii au fost arvuniti tot din producția de anul viitor…care deja e cheltuita… CHELTUITA, mah jurnaliștilor, ca a INVESTI are cu totul alt înțeles.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.