sâmbătă , 22 septembrie 2018 - 19:44

Cine (mai) salvează Pandurii

ionut-catrinaAșa cum am mai scris-o de 2-3 ori în paginile acestui ziar și am declarat-o în spațiul radio-TV de nenumărate ori, lucrurile arată rău de tot la cea mai în formă echipă a Olteniei, Pandurii Tg-Jiu.
Numeroși jucători și-au depus memorii la LPF, fiind neplătiți – așa cum se specifică în documentele ce pot „asigura” despărțirea unui jucător de fotbal de echipa de club – de minimum 3 luni. Ce înseamnă asta? Că, după ce Liga Profesionistă de Fotbal va aviza demersul jucătorilor – supărați că-s neplătiți, deși au prestat destul de eficient –, aceștia sunt liberi să plece din Tg-Jiu. Sigur, vor exista voci care să clameze că nu mureau ei de foame dacă nu și-au luat salariile de 3 (trei!!!) luni, că sunt nerecunoscători etc. Pe o logică absolut firească, dacă muncești/prestezi o activitate, e normal și legal să fii plătit pentru ea. Nu contează că ai salariu de 1.200 de lei sau de 10.000 de euro! Ai muncit o lună? E dreptul tău să te agiți când nu-ți vin banii pe card.
La Tg-Jiu, așa cum prezenta odată presa națională, a existat al doilea buget al primului eșalon de fotbal. Dar performanța a apărut târziu de tot… Și nu că în grafic ar fi fost vreo academie de copii și juniori sau investiții teribile în infrastructura fotbalistică. Nu, banii au fost sifonați. Doar valoarea unui grup a facilitat obținerea locului doi în urmă cu 2-3 sezoane. Dar fostul management al clubului știe mai bine unde și cum au dispărut multele milioane de euro… ale bugetului echipei an de an!
Sezonul recent încheiat, ce a adus o altă performanță a clubului – locul al III-lea, adică o nouă participare în tururile preliminare ale Europa League –, reprezintă, cel mai probabil, un model de comportament tipic românesc. Nemaiexistând finanțarea babană de la CEO (nu dezvoltăm acum, dar am argumentat cu alt prilej de ce nu e moral și legal să vină bani cu nemiluita de acolo), au apărut dificultăți inerente. Și, ca treaba să fie amorală până la capăt – doar suntem combinatori de vază, nu? –, când au ajuns niște bani la echipă, „marele” manager al echipei a plătit… bonusurile prevăzute în contract dacă se ating niște obiective. Toate bune și mișto, dar, conform legilor în vigoare, dacă nu ți se achită acest bonus, nu poți solicita să devii liber de contract. Dar dacă nu-ți iei salariul timp de 3 (trei!!!) luni, da, ai dreptul să pleci de la echipă și s-o dai în judecată pentru a-ți recupera banii. Logica noastră, a celor care ne uităm ca proștii la TV când sunt meciuri, spune că aici e clar o combinație ca jucătorii să plece, iar echipa să ajungă-n curu’ gol. Adică de râsul curcilor bete: calificați în Europa, dar… cu cine să joace meciurile?!
Cât ai fi de amabil, tot nu poți să nu crezi că aici sunt niște combinații cu niște bani. Mulți bani, deși nu ca-nainte… Managerul ce a dus pe Apa Sâmbetei și alte echipe face acum exact același lucru cu Pandurii. Totul cu acceptul celorlalți acționari ai echipei, care se bat cu pumnii-n piept cum vor salva ei echipa de la moarte. E trist, dar când ești mic, nu poți să vezi dincolo de micimea minții tale. Iar rezultatele se văd. Le putem spune „pa și pusi” lui Hora, Săpunaru și altora care au muncit din greu în acest sezon, dar suntem șmecheri, avem manager de top, corect?
Poate joacă el și-n Europa. Că nu văd cum să se alinieze un lot care să nu pice-n penibil în tururile preliminare… Suntem proști și era nevoie să vină unul șmecher să ne arate cât de proști suntem.

loading...
Loading...

Citește și

Corupția și indiferența ucid în continuare

Acum un an, România s-a trezit în fața unei tragedii fără margini, ce a modificat …

5 comentarii

  1. BAI CAISE, CINE SI-A BATUT JOC DE TINE, INDEMNANDU-TE SA FACI JURNALISTICA?

  2. :)) O zi plăcută vă doresc! :))

  3. Daca din primii si putinii bani primiti, nu au inceput cu prima urgenta , plata salariilor jucatorilor , si au platit alte bonusuri , treaba asta ridica niste si multe semne de intrebare privind atasamentul fata de club .
    Ma amuza , adica imi lasa un gust amar ,d-l MINERU .DACA DINSUL STIE CA ADEVARUL ESTE ALTUL AR FACE MULT BINE SA NI-L SPUNA , SI ASTA INTR-UN MOD CIVILIZAT , DECENT .
    Sa speram ca lucrurile se vor rezolva spre si in bine . Doamne ajuta .

    • Așa este. 🙂 Poate știe dumnealui ceva, poate nu. 🙂 Oricum, și dacă ar avea idee de ceva, sunt convins că nu ne-ar spune. 🙂

  4. Domnule, hai sa iti scriu eu politicos.Analiza dumitale este de curte gradinitei, nici macar la nivel de curtea scolii nu esti.Da, la Pandurii a aparut o ”academie”, vezi ditamai Centrul de Copii si Juniori.Trei terenuri sintetice, Tg-Jiu, Rovinari, Motru.Nu stii nici macar cata piatra a fost carata pentru un singur teren, dar lasam asta.Ai uitat si terenul de iarba, plus regazonarea terenului principal.Pandurii are o flota auto, iar bani.Folositoare, mai mult decat necesara.Astea si multe altele inseamna BANI, MULTI BANI!Ne-am lamurit?Doi:Doar un singur jucator si-a depus memoriu pentru incetarea relatiilor contractuale, ceilalti solicita restantele salariale.A fost publicat acest lucru, vad ca nu te-ai documentat.Trei:De ce mai toti jurnalistii nu au scris ca la Pandurii s-au marit contractele, dar nu si durata lor?Sunt multe, analiza dumneatale e o povestioara tipica multor formatori de opinie.Va salut!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.