Cine va prelua șefia FNME Pârvulescu sau Roșca?


Congresul Federației Naționale Mine Energie va avea loc, pe 10 decembrie, la Olănești. 143 de delegați sunt așteptați să-și aleagă noul președinte.

Manu Tomescu și Ion Popescu nu spun pe cine preferă. Liderii sindicatelor Energia Rovinari și Renașterea de la Cariera Jilț Sud știu însă ce așteptări ai de la viitorul președinte al federației. Manu Tomescu speră ca noul lider al FNME să dea dovadă de mai multă „răutate”, în sensul de a fi mai ferm în acțiunile sindicale pentru apărarea drepturilor angajaților din cadrul CE Oltenia și altor companii unde federația are sindicate. “M-am decis, dar nu pot să spun public, pentru că votul este secret și nu aș vrea să se supere vreunul dintre cei doi candidați, pentru că amândoi sunt colegi cu mine, pe amândoi îi apreciez, amândoi fac parte din această federație. Și cu amândoi am participat, de-a lungul timpului, la diferite acțiuni sindicale: marșul disperării, proteste, greva foamei pentru drepturile salariaților acestei companii. Îi apreciez pe amândoi în egală măsură, dar n-ar fi corect din partea mea să susțin public unul dintre cei doi candidați, pentru că nu aș vrea să influențez ceilalți delegați din complex care vin să voteze, nu aș vrea să influențez votul în niciun fel. Eu îmi doresc mai multă răutate din partea noului președinte, în sensul pozitiv al acestui cuvânt. Mai multă acțiune, mai multă determinare, dar să fie mai multă răutate, când vine vorba să apărăm drepturile și interesele salariaților din această companie și nu numai, pentru că federația noastră are reprezentanță în toată țara, în domenii de activitate, mai ales pe minerit și energie”, a declarat Tomescu.

Popescu: Sper să țină federația UNITĂ

Ion Popescu se așteaptă ca noul președinte al FNME să mențină unitatea în cadrul federației. Pentru liderii sindicali din cadrul Complexului Oltenia urmează negocierile cu administrația companiei pentru noul contract colectiv de muncă. Ion Popescu nici nu concepe ca minerii și energeticienii să nu beneficieze de noi creșteri salariale. “Vă dați seama că nu putem să vă spunem pe cine vom vota. În orice caz, oricine va iesi, noi dorim să mențină unitatea în FNME. Îndiferent cine va câștiga sau cine va pierde, trebuie să rămânem împreună. Dorim stabilitate și înțelegere în continuare, ca într-o familie, indiferent cine va iesi președinte. Vrem o implicare cât mai profundă asupra problemelor pe care le are federația, o aplecare cât mai bună asupra problemelor pe care le au oamenii din sindicatele afiliate la federație și, împreună, să ducem acest război, între ghilimele, cu administrația pe problemele pe care le au membrii noștri”, a conchis liderul sindical.

loading...
Loading...

Citește și

Sindicalistul Roșca: „Între 80-100 de salariați ai Carierei Roșiuța ies la pensie până în martie!”

Nelu Roșca, liderul Sindicatului Liber Cariera Roșiuța, a declarat ieri la un post de radio …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.