Ciobotărică se ia de Borza!

borza-ciobotarica

CE Oltenia, o companie cu o cifra de afaceri de 2,7 miliarde lei, se afla, în acest moment, într-o situație stabilă din punct de vedere financiar, solvabilitatea și lichiditatea situându-se în limitele admisibile, transmite CEO într-un comunicat de presă.

Conducerea CE Oltenia îl taxează pe administratorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, care promovează ideea intrării în insolvență a producătorului de energie din Gorj. Acesta consideră că, pentru CE Oltenia, insolvența este singura soluție care trebuie luată urgent.

„Speculații”

Directorii CE Oltenia mai precizează: „La aceasta dată societatea nu înregistrează datorii restante față de bugetul consolidat al statului și a achitat toate obligațiile financiare către furnizori și instituțiile bancare, conform prevederilor contractuale. De asemenea, pentru conformarea impusă de legislația în vigoare, a fost achiziționat un procent de aproximativ 80% din totalul de certificate de CO2 aferente producției de energie electrica din anul 2015. Cu toate ca întreaga cantitate presupune un efort financiar de cca 90 mil euro, termenul de conformare va putea fi respectat. Influența factorilor interni asupra valorilor indicatorilor economico – financiari ai CE Oltenia este permanent monitorizată, în contextul dat de evoluția actuală a pieței de energie nu tocmai favorabilă producătorilor de energie pe bază de cărbune. CE Oltenia asigură partenerii comerciali și financiari că declarațiile apărute în mass-media care “anticipează insolvența companiei” sunt pure speculații.

Ce spune Borza

Administratorul judiciar al Hidroelectrica a spus, în urmă cu două zile, următoarele: „Încă de acum trei-patru ani de zile, pe lângă predicţiile Oltchim şi RAAN (legate de intrarea în insolvenţă a acestor companii, n.r.), anticipam iminenţa intrării în insolvenţă pentru Complexul Energetic Hunedoara, care a intrat deja în insolvenţă, în luna ianuarie. Din punctul meu de vedere, nici Complexul Energetic Oltenia nu este departe. Toţi indicatorii Complexului Energetic Oltenia sunt de insolvenţă: pierderi cumulate în ultimii doi ani de zile de 1,6 miliarde lei şi datorii la fel, de ordinul miliardelor. Până la urmă, o insolvenţă asumată din timp şi corect administrată poate să facă minuni, precum în cazul Hidroelectrica. O insolvenţă pe ultima sută de metri şi prost administrată, precum Complexul Energetic Hunedoara, nu mai poate să salveze nimic. Trebuie să înţeleagă toată lumea că insolvenţa este anticamera falimentului”, a declarat avocatul Remus Borza, reprezentantul Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica.

loading...
Loading...

Citește și

A PĂRĂSIT ALDE. La ce PARTID a mers Lădaru

Consilierul municipal Eduard Lădaru a fost prezent, sâmbătă, la întâlnirea regională organizată de Partidul Mișcarea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.