sâmbătă , 25 ianuarie 2020 - 18:50

Ciurel: Familia Vâlceanu blochează mineritul. În şomaj ar putea intra inclusiv salariaţii Termocentralei din Rovinari

Termo-

Managerul Complexului Energetic Oltenia a reacţionat, după ce copreşedintele Alianţei Creştin Liberale Gorj l-a atacat, la finele săptămânii trecute, într-o conferinţă de presă.

Directorul Carierei Roşia-Jiu, Dumitru Horhoianu, a avertizat, săptămâna trecută, că, din cauza faptului că familia liderului PDL Gorj, Dan Vâlceanu, a venit cu pretenţii exagerate în faţa CEO, circa 1300 de mineri riscă să fie trimişi în şomaj din clipă în clipă. Familia Vâlceanu a cerut, conform spuselor managerului Complexului Oltenia, 400.000 de lei, să-i fie cumpărate două case din Fărcăşeşti, care nu sunt afectate de carieră, şi să-i fie reconstruite alte două în Târgu-Jiu, plus câte 5.000 de metri pătraţi aferenţi fiecăreia, dar si alte cinci loturi de casă în intravilan, la Târgu-Jiu, de câte 1.000 de metri pătraţi fiecare. Laurenţiu Ciurel a declarat că valoarea pădurii n-ar fi mai mare de 20.000 de lei. După aceste informaţii, preşedintele PDL Gorj a ţinut o conferinţă de presă, în care i-a transmis managerului CEO că familia Vâlceanu va ţine în continuare activitatea minieră blocată la Cariera Roşia – Jiu, până când acesta îşi va cere scuze, public, pentru cele declarate în presă.

“Pretenţiile lui Vâlceanu nu pot fi acceptate, pentru că sunt ilegalităţi

Laurenţiu Ciurel consideră că Dan Vâlceanu are carenţe în educaţie şi nu are de gând să-şi ceară niciun fel de scuze: „Îi recomand lui Vâlceanu să-şi ia o meserie, pentru că trăitul cu datul din gură ţine doar o perioadă. Pretenţiile nu pot fi acceptate, pentru că sunt ilegalităţi. Nu pot fi reconstruite case care nu sunt în perimetrul minier. Dan Vâlceanu are mari carenţe în educaţie, dacă a spus aşa ceva. Pentru ce să-mi cer scuze? Este un fapt: familia Vâlceanu blochează mineritul. UMC Roşia este o carieră cu mare potenţial, ce poate genera noi locuri de muncă. Dacă activitatea se va bloca, în şomaj ar putea intra inclusiv salariaţii Termocentralei din Rovinari”, a precizat managerul Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel.

loading...
Loading...

Citește și

Pensiunea mezinului primarului de Bustuchin, invizibilă de aproape 12 ani! Terenul concesionat din 2008, închiriat la firme private

Un consilier local liberal din Bustuchin lansează acuzații grave la adresa primarului comunei, Ion Ciocea, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.