CJAS vrea farmacii în fiecare comună a Gorjului

farmacie-(5)

Daniel Bondoc, șeful Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj, şi-a propus să înfiinţeze cel puţin câte o farmacie sau un punct de lucru în toate cele 70 de localităţi ale judeţului.

În prezent, la nivelul judeţului există 126 de farmacii şi 23 de oficine. În ceea ce priveşte farmaciile, 87 dintre acestea funcţionează în mediul urban şi 39 în mediul rural. Toate oficinele sunt deschise în mediul rural, iar majoritatea farmaciilor se află în Târgu Jiu, unde nu mai sunt îndeplinite condiţiile pentru a se acorda alte autorizaţii, fiind un număr prea mare. Doar în mediul rural se mai pot deschide farmacii. „În judeţul Gorj mai există în total 17 localităţi din 70 în care nu funcţionează deloc farmacii. Acestea sunt: Borăscu, Brăneşti, Căpreni, Cătunele, Dragoteşti, Fărcăşeşti, Glogova, Jupâneşti, Licurici, Runcu, Săcelu, Samarineşti, Slivileşti, Stejari, Urdari şi Văgiuleşti. Din păcate, Runcu este cea mai întinsă comună din Gorj şi nu are nicio farmacie. O treime din localitate se află însă în zona submontană şi montană. Ne-am propus ca anul acesta să încercăm să avem farmacii în toate localitățile. Le-ar fi mult mai ușor cetățenilor să nu mai facă naveta la oraș pentru medicamente și rețete”, a declarat Daniel Bondoc, șeful CJAS Gorj.

Loading...

Citește și

Se deschide un NOU TEATRU la Târgu Jiu!

În aproximativ o lună de zile își deschide porțile un nou teatru la Târgu Jiu! …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.