sâmbătă , 25 ianuarie 2020 - 18:46

Claudiu Vodislav, din concediu „post natal”, direct la butoanele Primăriei Rovinari

vodislav-claudiu

Dorinel Claudiu Vodislav, un pedelist cu ştate vechi, vicepreşedinte al organizaţiei locale, este de ieri, ordonatorul de credite al Primăriei Rovinari. Fost gestionar, inginer şi şofer la firma soţiei, Vodislav este pus în situaţia de a renunţa la concediul pentru creşterea copilului şi să se ocupe, începând de astăzi, de administrarea bugetului oraşului minier.
Cu câţiva ani în urmă, firma consilierului local, vicepreşedinte al PDL Rovinari, la acea vreme, a concesionat de la primărie un teren pentru extinderea magazinului pe care-l deţine.

Strategia liberală umblă cu capul spart

Situaţia extrem de încurcată de la Rovinari, determinată de interesele pe care liderii PNL Gorj le au în zonă, a generat o ipostază nouă în administraţia publică locală, aceea ca un consilier local să fie ordonator de credite, în lipsa unui primar, ori a unui viceprimar care ar fi putut prelua prerogativele de edil.
După revocarea mandatului de consilier al lui Laurenţiu Chivu, viceprimarul care preluase atribuţiunile de edil, în urma decesului lui Dorin Filip, liberalii au amânat desemnarea unui consilier care să fie ales de „legislativul” local pentru a conduce administraţia orăşenească, astfel că s-a ajuns în situaţia ca medicii, profesorii şi alţi funcţionari de la instituţii ale statului să nu-şi poată primi salariile, iar unele investiţii să fie amânate pentru că nimeni nu avea prerogative pentru a emite o dispoziţie prin care să fie numite comisiile de licitaţie.
O altă împrejurare neobişnuită a fost aceea că cel puţin doi consilieri PNL au refuzat să fie nominalizaţi de partid pentru a prelua portofoliul de viceprimar şi, implicit, atribuţiile primarului, în urma scandalurilor generate de anunţarea, iniţial, a lui Eugeniu Staicu pentru fotoliul de viceprimar şi, ulterior, susţinerea „progresistului” Chivu în funcţie.
În final, liberalii s-au hotărât să desemneze un consilier, care să preia temporar, răspunderea ordonatorului de credite, până la alegerea unui nou viceprimar, în funcţie de soluţia pe care o va da instanţa de Contencios Administrativ la contestaţia depusă de Chivu, împotriva ordinului emis de Instituţia Prefectului Judeţului Gorj de revocare a mandatului de consilier. Ilar este că liberalii au aşteptat o săptămână după decizia instanţei de judecată la o ordonanţă preşedinţială, însă Chivu nu a depus o acţiune în acest sens (!?).

Claudiu Vodislav a vândut anul trecut un apartament în Rovinari, din cele două pe care le-a deţinut în oraş şi a investit banii într-o vilă dintr-un cartier nou, aflat la marginea municipiului Tg-Jiu. Singurul lucru comun cu oraşul pe al cărui buget îl administrează, începând de ieri, sunt spaţiile comerciale deţinute de Adricris SRL, firmă care a înregistrat pierderi de 24.000 de lei, anul trecut.

Omul potrivit…

Astfel, s-a ivit o oportunitate uriaşe pentru consilierul Claudiu Vodislav să facă saltul din concediu pentru creşterea copilului, direct la administrarea bugetului de 7 milioane de euro al oraşului Rovinari.
Evoluţia profesională a lui Vodislav este una destul de sinuoasă, de la gestionar la societatea Adricris SRL, administrată de soţia sa, timp de doi ani, 2009 şi 2010, apoi, următorii ani nu a avut nici un loc de muncă, însă în 2012 a revenit la firma familiei care deţine spaţii de alimentaţie publică în Rovinari, pe funcţia de inginer, iar anul trecut a fost retrogradat pe postul de conducător auto.
În prezent, a ieşit din „producţie” şi e în concediu de „maternitate”, plătit de stat cu indemnizaţie de 600 de lei, lunar, pentru creşterea copilului (!).

loading...
Loading...

Citește și

Pensiunea mezinului primarului de Bustuchin, invizibilă de aproape 12 ani! Terenul concesionat din 2008, închiriat la firme private

Un consilier local liberal din Bustuchin lansează acuzații grave la adresa primarului comunei, Ion Ciocea, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.