CNADR face promisiuni municipalității de la Târgu Jiu. Când va fi gata drumul de centură!

aurel-popescu

Primarul interimar Aurel Popescu a declarat miercuri, pentru Agerpres, că au fost primite asigurări de la compania națională de drumuri și autostrăzi că varianta ocolitoare a municipiului Târgu-Jiu, începută în anul 2015, va fi finalizată până la sfârșitul acestui an, investiția ridicându-se la 35 de milioane de euro.

Bani de la stat

„Este vorba de aproape 20 de kilometri de centură ocolitoare, care pe lângă partea rutieră și de carosabil are o serie de podețe, poduri, sensuri giratorii, care vor fi finalizate la sfârșitul anului 2017. Avem garanția de la compania națională de drumuri și autostrăzi că în 2017 va fi finalizată această investiție. La sfârșitul lui 2016, o mare parte din această centură a fost deja asfaltată și au putut fi realizate și finalizate podul peste Jiu, care este un pod de o importanță mare în acest angrenaj, este un pod cu o deschidere de 160 de metri, un alt pod peste râul Jiu, mai sunt pasajele supraterane peste DN66, DN67, care sunt realizate în procent de peste 90%, mai avem de-a lungul aceste centuri pasaje peste câțiva afluenți ai Jiului, lucrări destul de importante și care necesită o tehnologie avansată pentru realizarea investiției”, a declarat, pentru Agerpres, primarul Aurel Popescu.
Valoarea investiției este de 35 de milioane de euro, sumă acoperită integral de la bugetul de stat.
Lungimea totală a traseului variantei de ocolire este de 19,9 kilometri, delimitată în raport cu DN66 astfel: varianta vest — 5,083 kilometri și varianta est — 14,874 kilometri. Construcția variantei de ocolire a municipiului Târgu-Jiu presupune execuția a 15 poduri și pasaje, trei noduri rutiere, două intersecții giratorii, pentru racordarea variantei est la DN66 (km 83) și a variantei vest la DN67D, precum și construcția drumului cu un profil de două benzi și o platformă de zece metri din care parte carosabila șapte metri și acostamente trei metri.

Loading...

Citește și

PSD nu se poate decide, între „Cipriano Ronaldo” și „Adriano Neymar”, pe cine sacrifică în confruntarea cu „Messi” Romanescu! Gabriel Coica, candidatul ProRomânia la Primăria Tg-Jiu!

Pro România filiala Gorj a stabilit, joi, candidatul care va intra în cursa electorală pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.