CNAS avertizează: Atenție, NU ARUNCAȚI cardurile de sănătate expirate

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate avertizează persoanele cărora le expira cardul să nu îl arunce! Atenţionarea vine după ce tot mai multe persoane s-au prezentat la ghişee să primească alt card de sănătate, pentru că actualul card a expirat. CNAS a anunţat că valabilitatea cardurilor de sănătate a fost prelungită, chiar dacă ele au expirat.

„În urma întrebărilor primite din partea asiguraţilor, CNAS reaminteşte că valabilitatea cardurilor naţionale de sănătate a fost prelungită de la 5 la 7 ani. Acest lucru înseamnă că asiguraţii pot folosi la toţi furnizorii de servicii medicale aflaţi în relaţii contractuale cu o casă de asigurări de sănătate cardurile de sănătate încă doi ani după data înscrisă pe suprafaţa documentului, iar furnizorilor respectivi le vor fi decontate serviciile astfel prestate către asiguraţi.”, se arată în comunicatul CNAS.

Atenţie, nu aruncaţi cardurile de sănătate expirate! Acestea îşi prelungesc valabilitatea automat cu încă 2 ani!

Cardurile expirate nu trebuie aruncate! Acestea sunt valabile încă 2 ani de la data expirării. CNAS a făcut un apel la asiguraţi să nu arunce cardurile expirate şi nici să ceară altele noi. Valabilitatea cardurilor expirate s-a prelungit sau se va prelungi, după caz, automat în sistem pentru fiecare asigurat. Atenţionarea CNAS vine după ce oamenii s-au prezentat la ghişeele instituţiei şi au cerut eliberarea altui card, pentru că cel deţinut a expirat.

Aşa că dacă aveţi cardul expirat sau urmează să expire în scurt timp nu vă îngrijoraţi. Acestea îşi prelungesc automat valabilitatea cu 2 ani. „De exemplu, toate cardurile care au înscrisă dată de expirare 31.01.2019 vor fi valabile până la 31.01.2021. Aceasta înseamnă că deţinătorul de card nu are nevoie de adeverinţa sau de alte modalităţi de a dovedi calitatea de asigurat al sistemului asigurărilor sociale de sănătate.”, se arată în comunicatul dat de instituţie. CNAS a făcut şi o precizare importanta. În cazul în care nu mai aveţi cardul vechi, fie că l-aţi aruncat, pierdut sau deteriorat, trebuie să solicitaţi o adeverinţă valabilă 60 de zile, timp în care se va emite un nou card.

bzi.ro

loading...
Loading...

Citește și

Pietonul lovit pe Bulevardul „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu a MURIT!

Din cercetările efectuate de politisti la faţa locului, s-a stabilit faptul că un bărbat de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: