Coacăzele negre ajută digestia şi memoria


Proaspete, sub formă de extract sau sirop, coacăzele negre ascund o adevărată comoară. Aceste fructe de pădure mici şi rotunde sunt surse excelente de vitamine şi minerale. Iată cum îţi ajută organismul consumul de coacăze.

Imunitate
Sucul de coacăze combate paraziţii intestinali, stimulează funcţionarea ficatului, a pancreasului şi a splinei. Ceaiul din frunze de coacăze constituie un tratament natural pentru problemele legate de rinichi, deoarece are proprietăţi diuretice.

Circulaţia sângelui
Aceste fructe intensifică circulaţia periferică, menţin colesterolul la limite normale şi favorizează eliminarea toxinelor din sânge. Fiind bogate în fier, cresc producţia de globule roşii. Coacăzele mai conţin o cantitate mare de flavonoide, promovând astfel sănătatea cardiovasculară.

Digestie
Antocianinele sunt compuşii naturali care dau coacăzelor negre culoarea lor caracteristică. Noi cercetări au demonstrat că acestea contribuie la creşterea nivelului de bacterii sănătoase (Bifidobacterium) în intestin, ajutând la menţinerea funcţionării sănătoase a sistemului digestiv.

Piele
Coacăzele sunt folosite că remediu natural pentru tratarea afecţiunilor cutanate (eczeme, dermatite, înţepături de insecte). Totodată, ele pot preveni îmbătrânirea timpurie, datorită antioxidanţilor. Coacăzele negre mai conţin şi o cantitate mare de vitamina C, care previne leziunile celulare cauzate de radicalii liberi.

Cancer
Sucul de coacăze este eficient împotriva cancerului datorită conţinutului său bogat de antioxidanţi, aceştia având rolul de a neutraliza efectele radicalilor liberi.

Vedere
Conţinutul de vitamina A măreşte acuitatea vizuală. Oamenii de ştiinţă au descoperit că antioxidanţii joacă un rol important în menţinerea sănătăţii vederii, în special în prevenirea cataractei.

Inflamaţii
Sunt bogate în fitonutrienţi, antioxidanţi şi tanini care se dovedesc utili în prevenirea inflamaţiilor stomacului şi a intestinelor.

Memorie
Deoarece coacăzul negru este o sursă bogată de fier, creşte cantitatea de oxigen furnizată creierului. Astfel, îmbunătăţeşte sănătatea creierului, stimulează memoria şi capacitatea de concentrare, conform www.alegesanatos.ro.

loading...
Loading...

Citește și

5 alimente care încetinesc îmbătrânirea pielii

Îmbătrânirea este un proces normal accentuat de poluare, expunerea excesivă la soare, îngrijirea necorespunzătoarea a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: