sâmbătă , 25 ianuarie 2020 - 18:47

Colegiul din Cărbunești, laborator VECHI de 61 de ani!


Directorul Colegiului Național „Tudor Arghezi ”din Târgu Cărbunești , Liliana Dumitrescu, a inițiat un proiect inovativ și ambițios care are drept scop transformarea laboratorului de chimie, vechi de 61 ani, și a orelor de chimie, în cadrul optim și eficient necesar pregătirii elevilor de azi, pentru a trăi în lumea de mâine. Proiectul face parte din Competiția RO SMART -Țara lui Andrei, în cadrul căreia sunt adunate cele mai bune idei care pot schimba România prin tehnologie. Susținătorii trebuie doar să acorde un vot proiectului, ceea ce înseamnă 20% din punctajul unui proiect în PRIMA ETAPĂ a competiției RO SMART. După votul publicului și prima evaluarea a juriului, proiectele ajung în ETAPA A DOUA, cea în care inițiatorii de proiecte vor susține ideea în fața juriului și vor primi punctajul final în cadrul competiției.

Proiectul aduce schimbarea modului de predare-învățare a chimiei într-unul interactiv, investigativ și analitic și transformarea studiului științelor într-o activitate interdisciplinară, interesantă, eficientă și atractivă pentru elevi.
Proiectul propune soluții prin care se aplică și utilizează tehnologia în context nou, în mod inovativ, în scopul rezolvării nevoii colegiului de adaptare a educației în chimie și științe la cerințele educaționale impuse de societatea informațională, nevoie pe care de altfel o au majoritatea școlilor din România.
Inițiatorii proiectului propun realizarea unei schimbări prin implicarea pe scară largă a tehnologiei în actul educațional (smart education) și dotarea laboratorul atât cu soluții și echipamente IT de ultimă generație, cât și cu aparatură și materiale specifice chimiei.

loading...
Loading...

Citește și

Președintele CJ Gorj: „ZERO este cifra proiectelor personale realizate de domnul Romanescu”

Cosmin Popescu iese la atac și spune că primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu nu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.