sâmbătă , 14 decembrie 2019 - 9:31

Colegiul „Spiru Haret” va funcționa după reguli noi!

spiru-haret

Ministerul Educației și Cercetării Științifice a publicat noi reguli de organizare și funcționare a liceelor și colegiilor pedagogice pentru dezvoltarea acestor unități de pregătire a educatorilor și învățătorilor. Noul cadru legislativ se aplică și pentru Colegiul Național „Spiru Haret” din Târgu Jiu atât în organizarea activităților de practică derulate de profesori și elevi, cât și în vederea înscrierii elevilor pentru învățământul primar și gimnazial.

Cadrele didactice care derulează activități cu elevii de la profil pedagogic nu pot avea mai mult de două zile pe săptămână în care să facă practică pentru a nu perturba procesul educațional, indiferent dacă este școală sau grădiniță. Noul cadru legislativ prevede și faptul că experiența și pregătirea profesională a cadrelor didactice din liceele și colegiile pedagogice pot fi utilizate în programe educaționale precum: școlarizarea copiilor bolnavi la domiciliu sau în spitale, integrarea școlară și socială a copiilor din categoria remigranților, dar și pentru învățarea limbii române ca nematernă, atât de către adulți, cât și de către copii, pentru toate categoriile care nu se regăsesc în grupurile țintă ale universităților – remigranți, refugiați, străini care vor să învețe limba română și nu se află pe teritoriul României, prin intermediul unei platforme de e-learning, scrie presa națională. În ceea ce privește recrutarea elevilor, pentru învățământul liceal se aplică aceleași reguli ca și până acum.

În liceele pedagogice nu se mai pot transfera elevi

Elevii care aplică pentru profilul pedagogic de la Colegiul Național „Spiru Haret“ din Târgu trebuie să susțină o probă de aptitudini. Ca și noutate intervine transferul elevilor. Potrivit regulamentului, în liceele pedagogice nu se mai pot transfera elevi de la alte unități școlare.

loading...
Loading...

Citește și

Câștigători Festivalul- concurs “Corala Gorjeană- Stelian Florescu” 2019

O nouă ediţie a Festivalului-concurs „Corala Gorjeană” s-a desfăşurat joi, 12 decembrie 2019, la Colegiul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: