Comercianții de alcool, sancționați de Protecția Consumatorilor

Alcool-22

Comisarii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (C.J.P.C.) Gorj au desfăşurat o acţiune de control privind calitatea, modul de comercializare şi etichetare a băuturilor spirtoase. Au fost verificați 16 comercianți, fiind sancționați 13 dintre ei.

Controlul s-a desfăşurat în reţeaua de comercializare la operatorii economici de pe raza județului Gorj, fiind urmărite în principal calitatea băuturilor spirtoase: starea ambalajelor (integritate, etanşeitate), încadrarea în volumul net declarat, încadrarea în parametrii organoleptici şi fizico-chimici. Abaterile constatate au fost, potrivit reprezentanților CJPC Gorj, următoarele: cinci operatori economici comercializau produse la care lipsea afişarea preţurilor cu amănuntul şi a preţurilor pe unitatea de măsură, doi operatori economici nu afișau la loc vizibil  C.U.I., patru operatori economici nu respectau prevederile Legii nr.349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, 1 operator economic comercializa produse  la care elementele de identificare şi caracterizare ale acestora nu erau  înscrise în mod vizibil, lizibil, uşor de înţeles, într-o formă care să nu permită ştergerea, 1 operator economic comercializa produse la care, în elementele de identificare şi caracterizare, se menționa băutură spirtoasă cu aromă de prune. Ca urmare a abaterilor constatate, 13 operatori economici au fost sancționați contravențional, fiind aplicate 9 amenzi (în valoare totală de 10.500 lei) și 4 avertismente.

loading...
Loading...

Citește și

Bărbat găsit MORT într-un apartament din blocul Turn – Târgu Jiu! FOTO!

În urma cu puțin timp pompierii s-au deplasat la blocul Turn din zona 9 Mai, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: