Comisarii şefi Ionete şi Busuioc, „INAPŢI” pentru a conduce Poliţia Motru

politie-motru

Fostul şi actualul şef al Poliţiei Municipiului Motru, Cornel Ionete şi Marius Busuioc, ar fi trebuit să concureze, săptămâna trecută, pentru a prelua comanda acestei structuri din subordinea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, numai că cei doi comisari şefi au picat testul psihologic aşa că examenul n-a mai avut loc.

Dacă avizul psihologic nu va fi modificat de către Centrul de Psihosociologie al Ministerului Afacerilor Interne, în urma contestării, Ionete şi Busuioc nu vor putea participa, în următoarele şase luni, la un nou concurs pentru şefia Poliţiei Motru.

Aviz psihologic de inaptitudine

Concursul organizat de IPJ Gorj, pentru ocuparea funcţiei de şef al Poliţiei Municipiului Motru, trebuia să aibă loc marţi, 26 mai, singurii poliţişti înscrişi în competiţie fiind comisarii şefi Cornel Ionete şi Marius Busuioc, adică fostul, respectiv actualul comandant al poliţiei din oraşul minier. Întrucât în ziua respectivă lipsea de la dosarul candidaţilor avizul psihologic, s-a decis, de către comisia de concurs, amânarea examenului până la primirea documentului privind rezultatul evaluării de la Centrul de Psihosociologie al MAI.
„Inapt” psihologic pentru promovarea în funcţii de conducere – a fost concluzia psihologilor din cadrul unităţii de specialitate a MAI, în urma evaluării comisarilor şefi Ionete şi Busuioc. Avizul de inaptitudine a anulat practic interviul pentru ocuparea funcţiei de şef al Poliţiei Motru.
Potrivit unor surse, cei doi poliţişti au depus contestaţii împotriva documentului de evaluare şi aşteaptă ca Centrul de Psihosociologie al MAI să dea o soluţie în următoarele 15 zile.
În cazul unui răspuns nefavorabil, nici Ionete şi nici Busuioc nu vor mai putea participa la concursul pentru şefia Poliţiei Motru în următoarea jumătate de an, deoarece, valabilitatea documentelor cuprinzând rezultatele evaluărilor psihologice este de 6 luni, timp în care aceştia nu pot participa la o nouă evaluare în acelaşi scop cu cea iniţială.

Lui Busuioc i-a expirat interimatul

IPJ Gorj va trebui să reprogrameze în perioada imediat următoare concursul pentru ocuparea funcţiei de şef al poliţiei motrene, deoarece comisarului şef Marius Busuioc i-a expirat împuternicirea la comanda instituţiei.
Acesta a preluat şefia Poliţiei Motru în octombrie, anul trecut, fiind împuternicit până la ocuparea funcţiei prin concurs, dar nu mai mult de şase luni, ori în acest caz perioada de interimat a expirat de două luni.
Busuioc l-a înlocuit în funcţie, la acea dată, pe comisarul şef Cornel Ionete, cel care conducea Poliţia Motru din aprilie 2002. Ionete a fost schimbat din funcţie în urma unui control al IPJ Gorj, dar şi datorită implicării fiului său, în calitate de martor, într-un dosar de consum şi trafic de droguri, în prezent acesta fiind şef Birou de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din inspectorat.

ionete-cornelIonete, pentru liniştea şmecherilor din Motru

Conform surselor citate, cei doi pretendenţi la fotoliul de şef al Poliţiei Motru se bazau pe o oarecare susţinere în cadrul IPJ, numai că planurile le-au fost date peste cap la Bucureşti, acolo unde susţinătorii lui Ionete şi-au pierdut influenţa. E de notorietate faptul că fostul şef al poliţiei motrene nu i-a deranjat pe anumiţi oameni de afaceri din zonă timp de 12 ani cât timp a condus instituţia. După ce a fost înlocuit, aceştia au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a-l readuce pe Ionete la Motru şi pentru a-şi reasigura liniştea, mai ales că în ultima vreme s-au înmulţit dosarele penale pe numele unora dintre ei, iar organele de control ale statului au început să-i calce tot mai des.
Nu numai afaceriştii l-ar fi vrut înapoi pe Ionete ci şi primarul Dorin Hanu pe care comisarul şef nu l-a deranjat niciodată cu vreun referat nefavorabil în dosarele penale care au fost constituite pe numele edilului.

loading...
Loading...

Citește și

Conducerea Carierei Roșiuța și liderii de sindicat nu au dat din coate pentru prezidențiale! Minerii navetiști nu au mai fost aduși duminică la schimbul I

Dacă la europarlamentare a fost ,,fierbere” la Cariera Roșiuța, directorul Constantin David aducând la serviciu …

Un comentariu

  1. Si dnul Craciun nebun cu acte in regula cum trecea psihologicul???? Birau Mihai, ai putea face si tu un psihologic!?!!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: