Comisia de disciplină „Nufărul” l-a făcut „scăpat” pe directorul de la Patrimoniu. Rotaru a început deja campania de spălare a imaginii


Comisia de disciplină constituită la nivelul Primăriei Tg-Jiu pentru a cerceta din punct de vedere administrativ abuzurile și comportamentul agresiv al directorului Direcției de Patrimoniu, Marian Rotaru, vrea să ne ia de proști, în condițiile în care cercetarea prealabilă s-a efectuat cu viteza melcului, astfel încât sancțiunea disciplinară aplicată anterior acestuia să fie radiată de drept, iar în cazul unei noi sancțiuni să nu mai țină cont de precedenta.
Conducerea Primăriei Tg-Jiu a tras de timp, încă de la început, în acest caz și a premeditat cum să-l facă scăpat pe Rotaru. Iată dovada!

Cercetare cu viteza melcului

Directorul Direcției Publice de Patrimoniu (DPP) din cadrul Primăriei Tg-Jiu, Marian Rotaru, a fost sancționat disciplinat cu ”mustrare scrisă”, la începutul lunii septembrie a anului trecut, după ce a luat angajați ai instituției și i-a pus să-i cosească iarba la vila sa din cartierul Ursați și în diferite locuri în comuna Lelești unde a fost primar.
Aflată la limita suportabilității, cu starea de sănătate grav afectată și într-un stres continuu din cauza reproșurilor, amenințărilor și jignirilor la care a fost supusă zilnic de directorul Rotaru, o angajată a instituției a sesizat de 11 ori, în perioada martie-septembrie 2017, conducerile care s-au succedat la Primăria Tg-Jiu, fără ca nimeni să ia vreo măsură. Femeii i s-a făcut rău la serviciu și a fost luată cu ambulanța de la birou de mai multe ori, însă comportamentul abuziv al lui Rotaru a fost tolerat de conducerea Primăriei Tg-Jiu, indiferent că instituția a fost condusă de Aurel Popescu sau, ulterior, de Marcel Romanescu.
Într-un târziu, după alt set de sesizări, primarul Romanescu a dispus constituirea unei Comisii de etică, care urma să analizeze, să consilieze și să recomande „măsurile necesare prevenirii încălcării normelor de conduită”, deci nici vorbă de comisie de disciplină. Pe 3 noiembrie 2017, această comisie fantomatică a recunoscut că situația de fapt excede atribuțiilor și competențelor sale și a declinat cazul către Comisia de disciplină.
În spațiul public au apărut și alte dovezi în legătură cu neregulile lui Rotaru la DPP. Este vorba despre unele decontări fictive, iar viceprimarul Aurel Popescu s-a arătat surprins și afectat de șmenurile directorului Rotaru. Până și primarul Romanescu a declarat, public, în repetate rânduri, că sancțiunea va fi drastică.
În tot acest timp, deși Marian Rotaru deținea o funcție publică de conducere și putea influența cercetarea administrativă, conducerea Primăriei Tg-Jiu nu l-a suspendat din funcție și nici nu l-a mutat pe un alt post pe perioada cercetării prealabile.
Din momentul în care dosarul a ajuns la Comisia de disciplină lucrurile au evoluat cu viteza melcului, audierile fiind un prilej de relaxare pentru membri acesteia care se joacă la telefoanele mobile, singura care pune întrebări celor audiați fiind Alina Elena Pițu, jurista-șefă a primăriei.

Sancțiunea lui Rotaru, radiată

Trebuie spus că peste doar câteva zile ”mustrarea scrisă” primită de Rotaru în septembrie 2017 va fi radiată, iar Comisia de disciplină nu va mai ține cont de vechea sancțiune la finalizarea cercetării administrative. De fapt, acesta a fost scopul tragerii de timp, ca Rotaru să iasă mai curat, mai uscat și după această cercetare disciplinară, sau cel mult cu o mângâiere pe creștet și cu promisiunea că nu mai face.
Între timp, Rotaru a început să lucreze la imaginea sa și a chemat ziariștii să-l fotografieze în timp ce deszăpezea, la lopată, un trotuar. Asta a fost doar pentru poză pentru că majoritatea timpului, în orele în care ar trebui să fie la DPP, Rotaru e la birou. La biroul său din cârciuma care-i poartă numele, însoțit mai tot timpul de unul care-i culege scamele de pe umăr primarului Marcel Romanescu.

loading...
Loading...

Citește și

Epopeea raportului Corpului de Control al ministrului Energie continuă! Ministrul Economiei: Va urma, sigur, o evaluare a Directoratului de la CEO!

Raportul Corpului de Control al ministrului Energiei, întocmit în urmă cu un an și jumătate, …

Un comentariu

  1. Neregulile aparute in spatiul public, pana in prezent, sunt facaturi securiste. Rezultatele sunt pe hartie si il onoreaza pe d.l Rotaru. Felicitari, si dupe principiul ce nu te doboara te intareste, tineti-o tot asa. Sa moara fostii si actualii se curisti !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.