Comisia de energie a PNL a trimis ministrului propunerile pentru eficientizarea CEO

bercea-trotea

Comisia specială a PNL Gorj a trimis ministrului Energiei, Victor Grigorescu, propunerile liberalilor pentru eficientizarea Complexului Energetic Oltenia. Elaborarea „Strategiei Energetice Naţionale”, care să cuprindă alegerea unui mix de energie echilibrat se află printre propunerile liberalilor de eficientizare a complexului.

Comisia PNL are în componenţă patru membri: Emil Huidu, fost director general al Companiei Naţionale a Lignitului Oltenia, Tiberiu Trotea, fost director general al Complexului Energetic Rovinari, Nicolae Bercea-fost director general adjunct al CNLO şi Răducu Teodorescu-fost director tehnic al Complexului Energetic Rovinari. Cei patru au reuşit să elaboreze, în aproximativ două săptămâni, un document privind perspectivele CE Oltenia. Astfel, printre propunerile liberalilor pentru eficientizarea complexului se numără: “Elaborarea «Strategiei Energetice Naţionale», care să cuprindă alegerea unui mix de energie echilibrat, care să confere sectorului energetic, competitivitate şi securitate în aprovizionare, cu accent pe utilizarea resurselor interne, respectiv a lignitului, a potenţialului hidroenergetic, a energiei nucleare. Constituirea unui pachet de 1000MW, din producţia de energie pe lignit, hidro şi nuclear care ar putea asigura un preţ competitiv pentru export. Continuarea programelor de modernizare a utilajelor şi instalaţiilor din carierele cu rezerve mari de cărbune şi costuri de producţie mici. Externalizarea termocentralei Brăila. Construirea de grupuri noi pe lignit de 500 MW cu parametrii supracritici, prin atragere de fonduri intracomunitare nerambursabile, care să înlocuiască vechile grupuri energetice care folosesc tehnologia anilor 1970. Listarea la bursă a companiei prin IPO, în vederea atragerii de surse noi pentru investiţii. Renunţarea la sediile închiriate de CEO, unde funcţionează parte din aparatul administrativ, imobile ale căror costuri influenţează activitatea CEO (sediul CEZ), având în vedere că CEO are în proprietate imobile pe care nu le foloseşte”.
Loading...

Citește și

PSD nu se poate decide, între „Cipriano Ronaldo” și „Adriano Neymar”, pe cine sacrifică în confruntarea cu „Messi” Romanescu! Gabriel Coica, candidatul ProRomânia la Primăria Tg-Jiu!

Pro România filiala Gorj a stabilit, joi, candidatul care va intra în cursa electorală pentru …

Un comentariu

  1. baga bine-n cap

    Băi ăștia sunt nebuni păi vine cu un Bercea care este casat și a supt miliarde din fostul SNLO și CEO din așa zise invenții și inovații sunt cretini, nouă pensionari ne trebuie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.