Comisie condusă de premierul Ponta pentru analizarea managementul companiilor de stat

MEDIAFAX: Premierul Ponta a decis înfiinţarea unei comisii care să monitorizeze şi aplice prevederile legale privind guvernanţa corporativă în companiile de stat, membrii comisiei urmând să analizeze indicatorii financiari ai societăţilor care au deja management privat, inclusiv cauzele rezultatelor negative.

Comisia va examina şi modul în care ministerele care coordonează companii îşi îndeplinesc atribuţiile în special cu privire la respectarea competenţei consiliului de administraţie şi a directorilor de a adopta deciziile de administrare şi conducere.

În acelaşi timp, membrii comisiei vor solicita unor experţi independenţi specializaţi în recrutarea resurselor umane să formuleze propuneri pentru îmbunătăţirea modului de aplicare a normelor privind administrarea şi conducerea companiilor de stat.

Comisia va fi condusă de şeful Guvernului, iar vicepreşedinte va fi ministrul Transporturilor şi va include reprezentanţi din ministerele Finanţelor, Economiei, Societăţii Informaţionale şi Justiţiei, ai Departamentului pentru Energie, ai Secretariatului General al Guvernului şi ai Cancelariei premierului.

Loading...

Citește și

Dragobete, tradiții. Ce trebuie să facă pe 24 februarie toate fetele care nu sunt măritate

Pe 24 februarie se celebrează Dragobetele, sărbătoarea iubirii la români. Sărbătoarea Dragobetelui are o simbolistică bogată şi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.