Comisie de anchetă la CE Oltenia


O comisie formată din trei persoane, din cadrul executivului CEO, s-a întrunit marți după-amiază, la sediul societății din Târgu-Jiu, pentru a verifica incidentul petrecut la Predeal, între cei doi lideri de sindicat din cadrul Federației Energetica. Comisia a luat declarații de martori și a ascultat părerea uneia dintre părți, urmând să fie audiat și Constantin Crețan, acuzat de agresivitate la adresa colegului său, Nicu Bunoaica. Crețan a absentat de la prima întrunire a comisiei CE Oltenia motivat, deoarece se află de o săptămână într-o delegației sindicală la Paris.

La lucrările Consiliului Federal Energetica, desfășurate la Predeal timp de trei zile, cu începere din data de 2 mai, au participat mai mulți lideri de sindicat din CE Oltenia, afiliați acestei structuri federale. În delegație, cheltuielile de deplasare și cazare fiind suportate de compania de stat, conform CCM, s-a aflat și Constantin Crețan, liderul Sindicatului Lignitul Oltenia, dar și Nicu Bunoaica, liderul Sindicatului Solidaritatea 2013 de la Cariera Lupoaia, până la finalul anului trecut, cei doi fiind buni prieteni. Declarațiile făcut în presă de Bunoaica, după prima zi de lucru din Brașov, l-au iritat însă pe Crețan, care ar fi decis să regleze conturile cu fostul său amic, într-o manieră proprie, asta pe holul Hotelului Rozmarin, unde erau cazați participanții la eveniment. În fața camerelor de luat vederi ale hotelului și a unor martori, Crețan l-ar fi agresat fizic și verbal pe Bunoaica, ultimul anunțând incidentul atât celor de la hotel, cât și unui avocat care pregătește acum acționarea în judecată a lui Crețan, căruia i se va pretinde daune morale. Crețan a negat permanent că incidentul s-a petrecut întocmai și a motivat, de fiecare dată, că fostul său prieten își ,,face imagine”, pe seama unor lucruri care nu s-ar fi petrecut.

Cine a dat și cine a luat? Concluzii după anchetă

Cum cei doi se aflau însă în delegație, adică în timpul serviciului, o comisie de anchetă a companiei de stat s-a întrunit marți pentru a analiza în ce împrejurări s-au petrecut faptele și cine se face, de fapt, vinovat de agresiune. În primă fază, ieri, a fost audiată doar presupusa victimă de la Hotel Rozmarin, adică liderul de la Lupoaia, care a povestit cele întâmplate în fața comisiei alături de un martor. Urmează ca acestei comisii să-i fie puse la dispoziție și imagini cu conflictul dintre cei doi, dar și ca liderul de la Rovinari, Constantin Crețan, să-și prezinte apărarea. Abia apoi, comisia își va prezenta concluziile anchetei și va propune măsurile care se impun, potrivit Codului Muncii și regulamentului intern al CE Oltenia.

La Predeal, și FNME

Interesant este că și Consiliul Federal al FNME s-a desfășurat, recent, tot la Predeal. Din fericire, liderii participanți la Consiliul Federal FNME nu s-au luat la harță, nici în plen și nici la hotel.

loading...
Loading...

Citește și

S-au luat de la o femeie! Cine sunt clubberii care s-au bătut la Caractere! Unul a ajuns în arestul poliției, altul are șase copci în cap!

Doi tineri, șefi ai reprezentanțelor zonale ale unor firme cunoscute, au fost protagoniștii unui scandal …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: