Comisie de la Prefectură pentru EXPROPRIERILE din zonele miniere!


CE Oltenia şi autorităţile din Gorj au întâlniri lunare pentru a debloca situaţia din minerit, situaţie în care majoritatea carierelor sunt blocate din cauza lipsei fronturilor de lucru.

Administraţia companiei, împreună cu prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, şi preşedintele Consiliului Judean, Cosmin Popescu, au discuţii periodice pe tema exproprierilor. Una dintre probleme este că cei care urmează să fie expropriaţi din calea lucrărilor miniere nu deţin acte de proprietate şi, în consecinţă, nu pot fi despăgubiţi comform legii. Din acest motiv, reprezentanții din minerit lucrează şi cu UAT-urile, pentru a pune în mişcare procedura începută pentru viitoarele exproprieri. Potrivit CEO, o altă deficienţă în minerit este şi faptul că de şase ani de zile nu s-au mai făcut exproprieri, lipsind documentele de proprietate şi iniţiativele legislative. Toate acestea au dus la situaţia în care carierele din CE Oltenia riscă să nu aibă cărbunele necesar pentru iarna acerstui an.
„Am instituit o comisie care face deplasări în teren, în mod special în zonele cu activitate minieră, Câlnic, Fărcăşeşti, Mătăsari. Scopul acestei comisii este de a urgenta eliberarea documentaţiilor necesare, astfel încât, oamenii să poată fi despăgubiţi conform legii, dar şi de consultanţă a celor din unităţile administrativ teritoriale. Este o preocupare permanentă din acest punct de vedere”, a spus prefectul de Gorj, Ciprian Florescu.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Un comentariu

  1. Dar pana acum ce au facut.Au stat si au luat banii degeaba.In zona Matasari nu s-a restituit padurea proprietarilor desi au solicitat acest lucru.Fac ce vor ca sunt la putere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.