duminică , 21 octombrie 2018 - 11:04

Comisie Mixtă la CEO, pe tema măririlor salariale aplicate din decembrie! Sindicaliștii amenință cu greva foamei


La Complexul Energetic Oltenia-Direcția Minieră, luni, la ora 15.00, se va întruni Comisia Mixtă Administrație-Sindicate pentru a se discuta despre economia la fondul de salarii dar și despre măriri salariale ce se vor aplicate din luna decembrie. Sindicaliștii de la SMEO și Solidaritatea 2013 sunt pregătiți să intre în greva foamei dacă solicitările lor privind majorările salariale între 200-300 de lei/salariat nu vor fi aplicate. Liderii mai cer realizarea unui fond de promovare pentru angajații cu clasele mici.

Ultima comisie mixtă a fost în urmă cu două săptămâni, în care nu s-a stabilit nici programul de 7 zile din 7, existând divergențe în legătură cu completarea contractelor de transport salariați, care sunt limitate încă la 5 zile în loc de 7, transportul pe week-end fiind suportat din buzunarul angajaților, chemați ore suplimentare la serviciu. A rămas ca aceste probleme să fie repuse pe tapet în ședința de luni, la care este așteptat și directorul general Sorin Boza.

 

Un subiect importat ce va fi abordat, cu tensiuni, la Comisia Mixtă este și problema economiei la fondul de salarii și împărțirea banilor la angajați, sub forma unor măriri salariale cuprinse între 200-300 de lei. Cel puțin asta vor cere sindicaliștii SMEO și Solidaritatea 2013, care sunt dispuși să apeleze la grevă dacă cerea lor nu va fi aprobată. Liderii speră, de altfel, să se avizeze și cerința lor comună, legată de crearea fondului de promovare pentru angajații cu clase mici.

Imputațiile se cer clarificate!

La Diverse se va mai aborda și problema ultimei lichidări pe septembrie, numeroși salariați fiind nemulțumiți că banii primiți au fost mult mai puțini urmare a unor impozite, pe care administrația le-ar fi numit ,,imputații”, fără alte explicații. Nici Serviciul Normare nu a avut clarificări pentru angajații care au cerut să li se explice de ce li s-a redus salariile chiar cu 30%.
Sindicaliștii sunt însă convinși că administrația le va aduce clarificările necesare, ca apoi ei să poată informa corect minerii și energeticienii CE Oltenia.

loading...
Loading...

Citește și

DEMERSURI la guvern pentru DEBLOCAREA fronturilor de lucru la Cariera Jilț Nord

Mihai Weber anunță că Ministerul de Finanțe a dat aviz favorabit pentru proiectul de hotărâre …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.