COMPANIA are conturile BLOCATE şi DATORII la stat!

minprest_4-cmk

În acest moment, societatea prestatoare de servicii în minerit are de plată la bugetul de stat circa 3,5 milioane de lei. Minprest Serv. Rovinari se confruntă în continuare cu probleme financiare. Directorul Gabriel Giorgi e optimist, însă, şi spune că, în luna septembrie, situația economică se va îmbunătăți.
giorgi

Datoriile ar putea fi achitate imediat dacă șefii CEO ar vira în conturile Minprest banii pentru lucrările prestate, adică 4,2 milioane de lei. „Conturile sunt blocate în continuare, dar situația financiară a cam început să se limpezească, pentru că am primit, în ultimul timp, sume mai mari din partea CEO. Din discuțiile pe care le-am avut cu conducerea Complexului Energetic Oltenia, urmează ca, în perioada imediat următoare, să primim toate sumele scadente și implicit să deblocăm conturile. Am reușit, în această perioadă, să plătim toţi furnizorii. Deci, nu mai avem probleme cu furnizorii, doar plățile către stat, pe care sper ca în cel mai scurt timp să le rezolvăm. Datorii către bugetul statului sunt în total trei milioane cinci sute. În condițiile în care noi avem de încasat de la CEO în jur de patru milioane două sute, și urmează ca la sfârșitul acestei luni să mai facturăm în jur de un milion jumătate. Deci, nu s-ar pune problema să nu avem acoperire din acest punct de vedere, dar, din discuțiile avute cu conducerea CEO, am primit promisiuni ferme că în cel mai scurt timp se vor rezolva aceste probleme”, a declarat directorul Gabriel Giorgi.

Contracte pierdute

Minprest Rovinari a avut de pierdut mulți bani în ultimele lunii din cauza datoriilor la stat. Pentru că a avut conturile blocate, conform noii legi a achizițiilor publice, societatea nu a putut participa la licitații. „Chiar discutam cu colegii și analizam o solicitare din partea Primăriei Hunedoara pentru activitatea de deratizare, dar condiția era să nu avem datorii către stat. Era un buget în jur de două miliarde jumătate de lei vechi. Deci, sunt bani pierduți. Mai mult decât atât, Complexul Energetic Oltenia solicită în ultimul timp ca toate contractele care se încheie sau toate procedurile de achiziție să fie conform noii legi de achiziții publice care prevede să nu ai datorii către stat. Noi, când ne prezentăm la aceste proceduri, chiar dacă avem oferta financiară cea mai convenabilă, nu putem să mergem mai departe pentru că avem datorii către stat”, a conchis Gabriel Giorgi.


Loading...

Citește și

Ce fost LIDER POLITIC din Târgu-Jiu a intrat în AUTOIZOLARE

Ion Săvoiu, fost lider al PMP Târgu-Jiu, fost consilier municipal, este, de la începutul săptămânii, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.