Comunități întregi din Gorj, ÎN NOROI!. Autoritățile locale au cheltuit, ILEGAL, miliarde de lei vechi din bugetele publice


Presa locală este plină de laudele candidaților la funcțiile de primari ai comunelor gorjene în perioada campaniilor electorale: ”Investiții de milioane de euro în modernizarea infrastructurii”; ”Schimbăm fața localității”; ”Alimentare cu apă și drumuri asfaltate în comuna…”; sunt doar o parte din declarațiile demagogice ale unora care au fost aleși sau realeși primari.
După ce s-au văzut în fruntea comunităților, primarii au uitat de promisiunile făcute concetățenilor lor, iar la doi ani și jumătate de la ultimele alegeri locale, drumurile, din unele localități ale județului, sunt tot de pământ, impracticabile, iar după dezgheț, înfundate de noroaie.

La Văgiulești, oamenii, disperați că și-au rupt mașinile pe un drum comunal, au postat fotografii pe rețelele de socializare pentru a atrage atenția autorităților județene și spun că nu mai au încredere în primarul Constantin Pîrjol că-i va scoate din noroi.
Ultimele reparații la drumurile comunale din Văgiulești datează din urmă cu mai bine de zece ani. 80.000 de lei și 105.000 de lei au fost cheltuiți din bugetul local, în 2008, pentru refacerea unor drumuri în comună. De atunci, zeci de familii se chinuie prin noroaie, după fiecare dezghez, în fiecare primăvară și toamnă, sau după perioadele ploioase.

În schimb, din bugetul local s-au scurs bani, ilegal, pentru alte lucrări. Potrivit ultimelor date publicate de Curtea de Conturi, în urma unui control efectuat la Primăria Văgiulești, s-a constatat că au fost efectuate plăţi nelegale, la contractul de lucrări pentru renovarea sediului primăriei, adică existau situaţii de lucrări ce conţineau articole de deviz care nu s-au regăsit, în totalitate, puse în operă. Inspectorii de conturi au decis să se stabilească întinderea prejudiciului şi să fie recuperate plăţile nelegale, inclusiv a foloaselor materiale nerealizate, pentru obiectivul de investiţii ,,Modernizare sediu Primăria Văgiuleşti, judeţul Gorj”.

Și la Săcelu situația e oarecum similară. În satul Magherești, câteva familii sunt aproape izolate de restul comunității din cauza drumului pe care nu se poate circula decât cu mașini de teren. Anul trecut au fost efectuate unele lucrări de alimentare cu apă, însă acestea nu au fost finalizate până în prezent, iar grămezile de pământ ce au fost abandonate pe marginea șoselei, din cauza ploilor din toamna trecută și a zăpezilor din această iarmă, s-au întins pe drum, iar acesta a devenit impracticabil.
În ciuda apelurilor disperate ale localnicilor, primarul Florin Jurebie nu și-a făcut apariția în zonă, iar oamenii continuă să înoate prin noroi.

Conform unui control al Curții de Conturi din octombrie 2016, s-a constatat un prejudiciu de 336.000 de lei, la Primăria Săcelu, cauzat de ”neurmărirea şi neîncasarea unor penalităţi calculate pentru neexecutarea în termen a obligaţiilor contractuale ce priveau lucrări la obiectivul „Construire podeţe şi punţi pietonale”.
Cu ocazia aceluiași control, s-a stabilit ”plata unor cheltuieli nelegale, rezultate din actualizarea eronată a sumelor ce reprezentau obligaţii de plată ale entităţii cu titlul de despăgubiri pentru lipsa de folosinţă a terenurilor ocupate de Sala de sport şi Teatrul de vara stabilite de Instanță”. Practic, primarul Jurebie a plătit, ilegal, familiei sale, suma de 266.000 de lei, pentru terenurile ocupate de Sala de sport și Teatrul de vară. Cei aproape 600.000 de lei cheltuiți ilegal din bugetul local ar fi fost suficienți pentru reabilitarea drumurilor comunale din Săcelu.

loading...
Loading...

Citește și

Directori menținuți ilegal în funcții la Serviciul de Ambulanța Gorj

Ministerul Sănătății a dat aviz negativ pentru doi dintre directorii Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) …

2 comentarii

  1. Lasa ma ca ii mai alegeți ca au școală vieții și sunt gospodari, nu contează ca sunt analfabeți și hoți.

  2. sa verificati si Samarinesti,zero km

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: