CONCEDIERI COLECTIVE! Câți angajați pleacă ACASĂ

miner-ceo

Minprest Rovinari va disponibiliza, de la 1 aprilie, 130 de angajați. Din luna mai, există riscul să urmeze încă un val de concedieri.

În data de doi martie, conducerea Minprest Rovinari a primit o adresă din partea Sucursalei Divizia Minieră Târgu-Jiu, semnată de directorul Daniel Antonie, prin care a fost informată că, începând cu data de 1 aprilie, se vor diminua serviciile pe care le prestează societatea. Directorul Gabriel Giorgi e nemulțumit că nu a fost chemat de șefii companiei la discuții înainte de luarea acestei decizii. „Noi avem un contract pe zece loturi de servicii și din acest contract se va renunța la trei loturi din servicii, în speță, la serviciul pentru sortare-gestiuni, servicii și demolări case, încărcări și transport materiale și serviciul de dezmembrare – colectare – sortare deșeuri metalice, este vorba de serviciul de role. Ne-a luat și pe nepregătite, pentru că nu am avut nicio discuție concretă pe ceea ce se întâmplă, pe aceste activități, să punem în balanță dacă e bine sau nu, pentru că poate existau alte servicii care meritau să se renunțe la ele. Ne-au luat pe nepregătite și, acum, suntem în situația ca, începând cu 1 aprilie, să demarăm procedura de concediere colectivă, pentru că pe aceste servicii își desfășoară activitatea în jur de 110 angajați ai Minprest. La acești angajați mai adăugăm încă 20 de angajați de pe zona de căi ferate uzinale, unde sunt alte probleme. Mă așteptam ca înainte să se ia anumite măsuri să fim și noi invitați să facem grupe de discuții  Minprest-CEO și să găsim cele mai bune soluții și pentru unii și pentru ceilalți”, a declarat Gabriel Giorgi.

Bugetul Minprest, diminuat. Se anunță vremuri grele

Societatea prestatoare de servicii în minerit și energie o duce din ce în ce mai greu. În condițiile în care administrația CEO va mai diminua serviciile stabilite prin contract cu Minprest, unitatea va fi nevoită ca, din luna mai, să dea din nou oameni afară.”Bugetul Minprest s-a diminuat o dată la începutul anului, destul de consistentă a fost diminuarea respectivă și se mai diminuează și acum. Nu am făcut un calcul să văd cu cât, pentru că m-a interesat mai mult aspectul social, câți oameni pleacă, dar se va duce undeva la 10-12% această diminuare. O să fie un an foarte greu și nici nu vreau să mă mai gândesc la faptul că, începând cu 1 mai, dacă se va mări salariul minim pe economie și se va păstra actualul buget, o să trebuiască să intrăm într-o nouă serie de concedieri. Undeva la zeci de concedieri vor urma…”, a mai declarat Gabriel Giorgi.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este Sergiu Sgurescu, în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.