CONCEDIERI COLECTIVE. Ce zone vor fi AFECTATE MASIV!

minprest_4

Administrația CE Oltenia a propus conducerii prestatorului de servicii în minerit și energie ca, începând cu jumătatea lunii aprilie, să dea afară 800 de angajați. O decizie finală nu este însă luată, până-n prezent.

Vestea cum că pe lângă cele două mii de disponibilizări ce-ar putea fi făcute în Complexul Energetic Oltenia, începând cu data de 1 iulie, ar urma să mai fie concediați alți opt sute de oameni de la Minprest Rovinari a picat ca un trăsnet pentru primarii din zonele miniere unde prestatorul de servicii are angajați. Edilul din Fărcășești nici nu vrea să audă că un singur om din comuna sa ar putea rămâne fără loc de muncă.“Nu mi se pare deloc corect din partea conducerii CEO să aibă o astfel de atitudine. Angajații Minprest din comuna Fărcășești, o parte din ei o să fie, probabil, dați afară. Acest lucru, să se ia o decizie fără a avea o strategie pentru anii viitori, e un dezastru. Gorjul o să fie un județ mort, atâta timp cât aceste decizii se iau fără o consultare și o analizare a situației oamenilor din aceste comunități cărora li s-au luat terenurile, nu au locuri de muncă, iar cei care le au o să și le piardă, acum. Cei care iau astfel de decizii trebuie să răspundă pentru ele. Nu se cade să fie dați afară angajații care sunt din comuna Fărcășești, atâta timp cât pe raza comunei am trei unități miniere, acești oameni trebuie să-și păstreze locurile de muncă”, a declarat Dănuț Bălu.

Drăguțeștiul, afectat masiv

Primarul din Drăguțești crede că județul Gorj va muri, dacă se va pune în aplicare programul de disponibilizări la CEO și Minprest. “În calitate de primar al comunei Drăguțești sunt extraordinar de afectat de această decizie. E destul de dureros, avem și noi cetățeni care lucrează în minerit și vor fi disponibilizați atât de la Minprest, cât și de la CEO. Vom trece foarte greu pentru aceste disponibilizări, dacă vor fi făcute. Suntem una din puținele comune care vor fi afectate masiv”, a declarat Gheorghe Butan.

Cotojman dă vina și pe parlamentarii de Gorj

Primarul de la Roșia de Amaradia crede că vinovați pentru ceea ce se întâmplă, acum, la Minprest Rovinari, sunt șefii societății. Liviu Cotojman merge mai departe și dă vina și pe parlamentarii de Gorj, care nu au ajutat cu nimic CEO de-a lungul anilor, iar acum s-a ajuns în situația în care se vorbește din nou de mii de concedieri. “E regretabil ce se întâmplă acum. Asta înseamnă că cei din conducerea Minprest nu au avut contracte decât cu CE Oltenia, adică au trăit doar pe spinarea CEO. E regretabil, pentru că un manager ar trebui să aibă soluții alternative să găsească contracte și cu alți beneficiari. Nu scot în evidență că e vina lui Gabriel Giorgi, dar conducerea Minprest trebuie să găsească și alți beneficiari. Nu numai cei care conduc mineritul sunt vinovați, ci și parlamentarii de Gorj, care trebuie să facă legi să ajute Gorjul, care e un județ monoindustruial și nu văd de ce s-au preocupat de altceva, în loc să găsească alternative și legi să scoată CEO din această situație”, a precizat Liviu Cotojman.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este Sergiu Sgurescu, în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.