CONCEDIERI la o PRIMĂRIE de oraș din Gorj. Care vor fi CRITERIILE de DISPONIBILIZARE


Robert Filip anunță că, în toamnă, va face un plan de restructurări la Primăria Rovinari.

Edilul spune că nu are de gând să mai tolereze angajații care „stau degeaba prin birouri și consumă banii din bugetul local, din care încasează salarii inutil”. Robert Filip afirmă că selecția celor 20-30 de salariați care vor pleca acasă se va face în funcție de rapoartele de activitate și respectarea programului de lucru. Primarul afirmă că preferă ca banii pe care-i dă pe lefurile funcționarilor care nu-și fac treaba să-i aloce pentru a rezolva diverse probleme din oraș, cum ar fi asfaltări de străzi sau curățirea subsolurilor blocurilor. “Eu sunt un om înțelegător, dar înțeleg oamenii care vor să muncească și care sunt înțelegători. Lichelele, cei care vor să stea pe aici, să piardă timpul prin birouri, să ne piardă hârtiile și să ne consume energia nouă nu vor fi tolerați. Nu avem de ce să îi tolerăm, din cauza asta, în toamnă, vom face un plan de restructurări, ținând cont de rapoartele pe care înțeleg că ei le-au făcut, de încălcările în ceea ce privește programul, pentru că avem un sistem de control acces cartele, de care ei nu au ținut cont, și de faptul că unii nu își justifică munca, nu are rost să ținem un aparat încărcat. Preferăm să luăm banii să îi investim în alte lucruri, în terenuri de tenis, de fotbal, în investiții pentru sport, pentru cultură, în infrastructură, să igienizăm subsolurile. Avem alte priorități și nu vreau să ținem pe aici oameni care consumă banii inutil. Cred că toată lumea e sătulă de treaba asta, dar toată lumea crede că, fiind an electoral, nu se mai întâmplă nimic. Chiar în anul ăsta electoral, eu voi fi singurul care voi face restructurări. În acest an, în vară, vom face o analiză, iar după aceea vom începe să luăm măsuri cu acei oameni care stau să piardă timpul de la Poliția Locală, de la firma de pază, de la serviciile deconcentrate, dar, în primul rând, începând cu cei din primărie. Cei din primărie vor fi prioritate, pentru că am obosit să stau eu după ei să îi verific să își facă treaba și nu mi se pare normal. Odată cu intrarea în vigoare a Codului Administrativ, o să înceapă și ei să aibă răspundere. În primă fază, între 20 și 30 de oameni vor pleca acasă”, a conchis Robert Filip.

Fără VOUCHERE de vacanță în acest an

Robert Filip a decis ca, în acest an, să nu le mai acorde vouchere de vacanță angajaților primăriei Rovinari. Edilul spune că unul din motive este lipsa banilor. Bugetul primăriei este afectat pentru că CE Oltenia nu a achitat circa 20 de miliarde de lei vechi, taxe și impozite către autoritatea locală. “Nu acordăm vouchere, pentru că nu sunt bani. Când vor fi bani și când vor merita să ia vouchere de vacanță, le vor lua. Cred că aceste vouchere sunt un drept meritat, dacă muncești. Să mă dea în judecată și vedem ce au de făcut. Până când nu vor confirma că sunt serioși și nu vor face treabă, nu voi fi de acord să semnez pentru aceste vouchere. Bugetul primăriei este afectat pentru că CE Oltenia nu a achitat circa 20 de miliarde de lei vechi, taxe și impozite. Deocamdată nu există riscul să ne alegem cu conturile blocate sau să nu putem acorda salariile, dar vrem să ne ferim să ajungă salariile un procentaj foarte mare din buget, că nu ăsta e interesul nostru. Am luat și eu practicile de la investitori și am văzut că politica lor de personal este una foarte clară, ești competitiv, reziști pe piață, nu ești competitive, te duci acasă”, a mai declarat primarul orașului Rovinari.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Un comentariu

  1. In perioada mandatului MMPS Olguta Vasilescu in iunlie 2017 salariile de la personalul Primariilor au crescut la majoritatea de 4 ori iar la uni de 5 ori, cresterile fiind legale ,asa cum s-a dat legea. In unele comune impozitele locale s-au dublat, recuperarea fiind de 50% si este noral ca 40-50% din personal sa fie dat afara pentru a se putea plati salariile asa cum s-au stabilit. Afara vor fi dati cei care nu sunt la partidul ce-l sustine pe primar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.