CONCEDIERI la PRIMĂRII din Gorj. Cine dă afară ÎNSOȚITORI ai persoanelor cu handicap


Însoțitorii persoanelor cu handicap din comuna Bâlteni vor fi trimiși în șomaj, de luna viitoare. Și primarul comunei Scoarța se gândește să facă disponibilizări.

Autoritățile locale din comuna Bâlteni au notificat deja cei 24 de însoțitori ai persoanelor cu handicap că vor fi concediați. Primarul PNL Vasile Vlăduleanu a organizat o ședință și a anunțat că primăria nu mai are bani pentru plata lefurilor. Liderii PNL Gorj dau vina pe guvernanți pentru situația în care s-a ajuns. Și primarul PSD al comunei Scoarța ia în calcul să concedieze însoțitori. “Cred că toți primarii vor apela la această soluție. Noi avem deja 35 de persoane cu handicap care au însoțitori. Restul până la 87 sunt persoane cu handicap care doar primesc indemnizații. Suntem în imposibilitatea de a achita salariile din bugetul local. Vom contacta toți însoțitorii persoanelor cu handicap, vom purta discuții. Sunt și cazuri care au primit gradul de handicap cu însoțitor poate prea ușor. Unul poate bate clopotul, altul poate merge după cumpărături. Am stat de vorbă cu mai mulți primari care se confruntă cu aceeași problemă. În comună avem de realizat și investiții. Nu știu cum vom încheia anul din punct de vedere financiar. Cred că și cei din comisiile care acordă facilități persoanelor cu handicap le dau cam ușor unora. Vom constitui o comisie care să analizeze cazurile persoanelor cu handicap din comună. Sunt situații în care unii au primit prea ușor recomandarea de a avea însoțitori. Cheltuielile cu însoțitorii persoanelor cu handicap se ridică la 20 de miliarde de lei vechi, în condițiile în care noi avem probleme cu încasarea taxelor și impozitlor locale la Scoarța”, a conchis Ion Stamatoiu.

loading...
Loading...

Citește și

Ce face MUNICIPALITATEA cu HOTELUL de 4 stele de la stadionul din Târgu-Jiu

Spațiile comericale, dar și hotelul de 4 stele din incinta stadionului municipal stau și acum …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: