Condescu a pompat miliarde în firmele de familie şi în organisme fantomă

marin-condescu

Marin Condescu, preşedintele Consiliului de Administraţie al Clubului Sportiv „Pandurii-Lignitul” Tg-Jiu, continuă să-i tachineze pe asociaţii clubului, refuzând să pună la dispoziţia comisiei desemnate de aceştia documente justificative privind cheltuielile efectuate anul trecut şi pe zece luni din 2013. Din informarea întocmită de reprezentanţii CE Oltenia, ai Primăriei Tg-Jiu şi Artego, care va fi analizată în următoarea şedinţă a AGA, se pot observa sume consistente cheltuite pentru consultanţă în transferul jucătorilor, comisioane neprecizate sau diverse servicii plătite către firmele la care a fost asociat Marin Condescu, administrate în prezent de către partenera sa de afaceri, Mădălina Berbecel.

madalina-2

Condescu a refuzat să prezinte vreun document justificativ

După ce a scăpat de cătuşe, deşi a petrecut o noapte prin beciurile poliţiei, Marin Condescu continuă aceeaşi politică de netransparenţă în privinţa cheltuirii banilor de la Pandurii. Acesta a refuzat să pună la dispoziţia experţilor contabili desemnaţi de asociaţii clubului de fotbal documentele justificative sub pretextul că acestea se află la organele de cercetare fiind ridicate la percheziţiile din iulie şi octombrie a.c., cu toate că IPJ Gorj a comunicat comisiei de control că documentele au fost restituite clubului. De asemenea, Condescu nu a permis predarea către experţii contabili a unor anexe care detaliau cheltuielile clubului pe motiv că acestea le fuseseră prezentate de către fostul şi actualul director economic al clubului. În aceste condiţii, specialiştii au fost nevoiţi să întocmească o informare lapidară, cu puţine date şi cifre.

Milioane către organisme fantomă

facsimil-condescu-raport

Peste 1,6 milioane de lei a plătit clubul Pandurii pentru consultanţă transfer jucători către „Consultoria Internacional si Barbagalo” din Portugalia, un organism cel puţin ciudat despre care nu există date publice şi pentru comisioane şi onorarii unui club privat norvegian de multi sport SOGNAL INDRETTSLANG.
Bineînţeles că nu au fost oferite date suplimentare sau o detaliere a banilor cheltuiţi întrucât reprezentanţii clubului nu au pus la dispoziţia comisiei documente justificative. Sume importante au fost cheltuite pe chirii şi locaţii de gestiune, adică utilizarea unor spaţii – de la persoane fizice: Casa Dragu, Lungescu, Groza, Popa, pentru care s-a plătit peste 200.000 de lei, sau societăţi comerciale, adică tocmai de la Romriviera Grup, căreia i s-au achitat peste 351.000 de lei.

Miliarde plătite firmelor de casă

Emidio Mendez
Emidio Mendez

Firma este deţinută de cetăţeanul portughez Emidio Mendez, despre care Marin Condescu a spus că este sponsorul clubului şi l-a ajutat să completeze garanţia bancară pentru primul împrumut pe care l-a acordat grupării sportive, şi administrată de Mădălina Berbecel.
Romriviera, alături de Caesar 76 SRL, cea la care Marin Condescu a fost asociat cu partenera sa de afaceri, apar frecvent pe lista de deconturi a clubului Pandurii, sumele însumând peste 500.000 de lei.
De altfel, Caesar 76 apare şi în lista firmelor cărora clubul le datora bani la finele anului trecut. Mai precis, în decembrie 2012, aceasta avea de primit de la Pandurii 181.000 de lei, pentru servicii despre care numai Condescu şi Berbecel ştiu, comisiei nefiindu-i puse la dispoziţie documente justificative.
Pe lista societăţilor care aveau bani de primit de la clubul de fotbal se află şi Elkana SRL, despre care presa a speculat că a forat puţuri la fermele de anumate deţinute de Condescu împreună cu mai mulţi asociaţi în zona de sud a judeţului. Unul din reprezentanţii companiei nu şi-a amintit astfel de detalii, motivând că a lipsit o perioadă din conducerea acesteia din cauza unor probleme medicale, însă e sigur că clubul condus de Condescu încă îi mai datorează bani pentru instalaţia care irigă gazonul de pe stadionul din Tg-Jiu. Firma avea de încasat, la 31 decembrie anul trecut, 116.000 de lei de la Pandurii.
Elmerom SRL, o altă firmă din portofoliul familiei Condescu şi al Mădălinei Berbecel, era şi ea pe lista de aşteptare, cu 8.100 de lei. Poate tocmai aici ar fi trebuit să caute mai adânc procurorii, în aceste contracte încheiate de Condescu cu firmele de casă, pentru că lipsa de transparenţă a preşedintelui Pandurii referitor la aceste contracte şi pe ce au fost cheltuite o mie de miliarde în ultimii ani este cel puţin suspectă.

loading...
Loading...

Citește și

Târgujieni, MURIȚI liniștiți, incompetenții sunt tot la încasare! Securitatea şi siguranţa civică, la voia întâmplării! Primarul municipiului Tg-Jiu, șeful Poliției Locale, prefectul județului, inspectorul șef al IPJ Gorj și membrii ATOP, INEXISTENȚI!

Insulița Jiului – cartierul Bicaz – municipiul Tg-Jiu, este locul unde se poate muri în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.